Hana Fabianová (Klik.cz)
Finanční rady  |  24.06.2023 17:18:19

6 nejčastějších chyb při sjednání cestovního pojištění online: Jak jim předejít?

Pokud vás v blízké době čeká cesta do zahraničí, neměli byste si zapomenout vyřídit cestovní pojištění, které vás ochrání v případě nemoci nebo úrazu. Cestovní pojištění můžete sjednat nejen na pobočce pojišťovny, ale také jednoduše online během několika kliknutí. V následujících řádcích si představíme nejčastější chyby při sjednání cestovního pojištění online, abyste jim mohli předejít. 

Jaké jsou výhody sjednání cestovního pojištění online? 

Možnost sjednat si cestovní pojištění online je spojená hned s několika výhodami. Nesporným plusem je, že pojištění můžete sjednat z pohodlí domova bez nutnosti návštěvy pobočky. Sjednání je rychlé, a co víc, řada pojišťoven nabízí při sjednání online slevy a bonusy. 

Sjednání cestovního pojištění online: Jak na to?

Sjednání online je velmi jednoduché, stačí zadat cíl a účel cesty, datum odjezdu a návratu, informace o pojištěných osobách a zvolit variantu pojištění a pojištění zaplatit. Cestovní pojištění je při sjednání online obvykle platné během několika minut.

6 chyb při sjednání cestovního pojištění online

Nyní už se podíváme na nejčastější chyby, které cestovatelé dělají při sjednávání pojištění online.


1. Nevyužití online srovnávačů

Rozhodli jste se sjednat si online pojištění u první pojišťovny, která se vám ukázala ve vyhledávači? V tomto případě se vám může stát, že za pojištění zbytečně přeplatíte nebo zvolíte takové, které nebude odpovídat vašim potřebám. Jak vybrat to nejvýhodnější cestovní pojištění? Využijte praktické internetové online srovnávače pojištění, které tu nejlepší nabídku najdou za vás.

2. Výběr cestovního pojištění jen na základě nejnižší nabídky

Častou chybou při sjednávání cestovního pojištění je i to, když pojištění zvolíte jen a pouze na základě nejnižší ceny. V potaz byste však měli vzít i další parametry. Jaké?

 pojistné limity

 rozsah pojistné ochrany
 možnost připojištění 
 asistenční služba

 pojistné podmínky

3. Sjednání cestovního pojištění až na dovolené 

Chybou je nejen to, když se na dovolenou vydáte bez cestovního pojištění, ale také když ho sjednáte pozdě, tedy až v místě dovolené. Některé pojišťovny totiž v podmínkách uvádějí, že je možné cestovní pojištění sjednat pouze z České republiky. Řada pojišťoven sice sjednání pojištění ze zahraničí umožňuje, ale v tomto případě může být spojené se specifickými podmínkami, například s odložením platnosti pojištění o několik dní. 

 

4. Absence asistenční služby 

Narazit můžete s cestovním pojištěním i v případě, že si ho sjednáte bez asistenční služby. Asistenční služba je však velmi praktickým pomocníkem, obzvláště pokud funguje 24 hodin denně 7 dnů v týdnu. Díky asistenční službě se můžete spolehnout na pomoc operátora, který vám zodpoví všechny otázky a pomůže vám například s tlumočením apod. 

5. Neseznámení se s pojistnými podmínkami

Při sjednávání pojištění online si jen málokdo důkladně pročítá pojistné podmínky. Před cestou je však na místě se s nimi seznámit. Většina pojišťoven totiž například krátí nebo dokonce neposkytuje pojistné plnění v případě, že se vám stane úraz v důsledku požití alkoholu a jiných omamných látek nebo pokud nebudete respektovat pravidla a zákony v dané zemi apod. 

6. Pojištění uzavřené jen na dobu pobytu 

Další chybou při sjednání cestovního pojištění online je, že cestovatelé zapomenou uzavřít pojištění na dny, které stráví na cestě a pojistí jen dobu pobytu. I na cestách se vám však může stát úraz, takže je dobré uzavřít cestovní pojištění na všechny dny.

Jaká další pojištění si před dovolenou sjednat? 

Cestovní pojištění není jediným pojištěním, které se vyplatí mít sjednané před odjezdem na dovolenou. Řadě starostí dokáže předejít také pojištění domácnosti během dovolené, pojištění auta na dovolenou nebo pojištění dovolené. 

Teď už znáte nejčastější chyby při sjednání cestovního pojištění online a můžete se jim vyhnout obloukem. Pokud vás v nejbližších dnech čeká dovolená, přejeme vám, ať si ji užijete na 100 % a odpočinete si od starostí. 

Hana Fabianová

Hana se věnuje copywritingu už více než 9 let. Svět slov ji pohltil natolik, že kromě stovek blogových článků, produktových popisků, textů na weby a sloganů napsala i dětskou knížku a aktuálně pracuje na dalších knihách.





Klik.cz

Klik.cz je online srovnávač pojištění, který vám pomůže najít nejvýhodnější nabídku pro vaše auto, domácnost, cestu nebo život. Naše callcentrum vám poradí s výběrem a správným nastavením jakékoliv pojistky. Klik.cz je rychlý, jednoduchý a bezpečný způsob, jak si sjednat pojištění online, ušetřit čas a tisíce korun ročně.

Více informací na https://www.klik.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Pá   0:00  Pohlídejte si náležitosti darovací smlouvy na nemovitost Petr Holub (MojeNebankovka)
Čt 10:57  Povolené přečerpání, nebo kreditní karta? Po čem sáhnout? Iva Grácová (Bezvafinance)
Čt   8:00  Domácnost za poloviční náklady. Přejděte na smart home Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Penzijní připojištění se mění, pro koho je výhodné Petr Holub (MojeNebankovka)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688