Cez.cz (ČEZ)
Výletní tipy  |  19.06.2023 15:50:00

ČEZ na prázdniny nabízí návštěvníkům speciální prohlídky Jaderné elektrárny Dukovany

Mimořádná příležitost podívat se až za ochrannou betonovou zeď Jaderné elektrárny Dukovany do strojovny a dalších objektů elektrárny, je lákavou částí programu připravovaných speciálních exkurzí DUKOVANY EXKLUZIVNĚ. V omezených skupinách a za stanovených bezpečnostních opatření budou exkurze do provozu prvního českého jaderného bezemisního zdroje probíhat po celé prázdniny, vždy v pátek, sobotu a neděli odpoledne. Přihlásit se lze pouze předem, formou registrace, kterou ČEZ dnes spustil na webových stránkách www.cez.cz/infocentra.

Každá poslední páteční, sobotní a nedělní prohlídka v průběhu července i srpna bude spojena s mimořádnou návštěvou elektrárny. Celkově na prázdniny energetici připravili 26 speciálních termínů s kapacitou 416 míst. Na unikátní prohlídku elektrárny tak mohou přijíždět i početnější skupiny obyvatel České republiky se zájmem o výjimečné technické objekty spojené s bezemisní výrobou elektrické energie.

Zájemci se mohou na exkurzi přihlásit na webové stránce Infocenter Skupiny ČEZ.„Počet míst jedné exkurze je omezen na šestnáct. Termínů je sice dost, ale na základě předchozích zkušeností očekáváme velký zájem,“ říká Kateřina Bartušková, vedoucí informačních center Skupiny ČEZ.

Tříhodinový program bude začínat v Infocentru, kde průvodci nejdříve ověří nezbytné vstupní údaje a následně návštěvníky prostřednictvím virtuální prohlídky ReakTour seznámí s areálem a provozem elektrárny. Fyzicky pak navštíví nejstřeženější místa elektrárny, jako je například strojovna, sklad použitého paliva nebo havarijní řídicí středisko. Těchto speciálních prohlídek areálu se mohou účastnit pouze osoby starší 15 let.

Pro návštěvníky přijíždějící elektromobilem anebo na elektrokolech jsou přímo u infocentra připraveny dobíjecí stanice. Energii mohou návštěvníci načerpat také pod chladicími věžemi na největší jaderné vinici s včelími úly. Společně s elektrárnou Dukovany budou mimořádné prohlídky probíhat také v Temelíně. První exkurze začíná už v pátek 30. června.

Jiří Bezděk , mluvčí ČEZ, Jaderná elektrárna Dukovany

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688