pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  16.06.2023 09:59:06

Pardubický - Letní turistické noviny z Východních Čech lákají na výlety v Pardubickém kraji

Začátek června je ten správný čas k načerpání inspirace k výletům a zajímavým akcím v Pardubickém kraji pro nadcházející letní turistickou sezonu. Již tradičně pro tyto účely slouží Turistické noviny z Východních Čech, za jejichž vydáním stojí Destinační společnost Východní Čechy (DSVČ), krajská organizace destinačního managementu.

Letní vydání pokrývá oblasti od Jevíčska a Králicka až po Přeloučsko a Třemošnicko. „Turistické noviny pro Východní Čechy si již tradičně nacházejí své stálé čtenáře, ale i návštěvníky z jiných krajů. Navíc se touto formou daří posílat si vzájemně turisty a výletníky z jedné turistické oblasti do druhé. Pardubicko Vás pozve do nově otevřeného Řemeslného muzea v Trusnově, Chrudimsko-Hlinecko zase do heřmanoměsteckého hřebčína. Za rozhlednami se vydáte v Českomoravském pomezí a za místní kuchyní i pivem do Orlických hor a Podorlicka. Oblast Králického Sněžníku láká na Trail Park a vojenskou historii,“ nastínil podobu letního vydání novin radní Pardubického kraje za cestovní ruch Alexandr Krejčíř.

Čtenáři v letošních letních turistických novinách najdou opět spoustu tipů a rad, kam zamířit v období od začátku června do října. Jedná se především o otevření zrekonstruovaného hradního paláce na Kunětické hoře a také postupné otevírání Automatických mlýnů v Pardubicích, které začne v druhé polovině června a vyvrcholí otevřením celého areálu na konci září. Nechybí ani pozvánky na historické parní vlaky či výstavy a expozice v muzeích Pardubického kraje. Po dlouhé odmlce se do Turistických novin vrací Kalendář TOP akcí, který návštěvníky pozve na ty nejzajímavější akce v Pardubickém kraji. A nechybí ani stránka plná informací o oblíbené cestovatelské soutěži Cyklopecky Východní Čechy 2023.

Turistické noviny jsou distribuovány především v síti turistických informačních center, ve vybraných ubytovacích a stravovacích zařízeních a v některých turisticky frekventovaných cílech. Dostupné budou také na prezentačních a kulturních akcích pořádaných v průběhu letní sezony na území Pardubického kraje, ale i jinde v České republice. Elektronická verze novin včetně galerie všech dosud vydaných čísel a ostatních propagačních materiálů DSVČ je dostupná na stránkách oficiálního turistického portálu Pardubického krajewww.vychodnicechy.info.

Na tomto vydání spolupracovala Destinační společnost Východní Čechy s organizacemi destinačního managementu turistických oblastí Pardubicko, Českomoravské pomezí, Orlické hory a Podorlicko, Králický Sněžník a Chrudimsko-Hlinecko.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688