dzs.cz (DZS)
Cestování  |  15.06.2023 17:51:47

S DiscoverEU po železnici za kulturním dědictvím a krásami naší země - dává příležitost čerstvě osmnáctiletým mladým lidem vyhrát vlakovou jízdenku po Evropě.

S DiscoverEU po železnici za kulturním dědictvím a krásami naší země DZS_Admin Čt, 06/15/2023 - 17:51

DiscoverEU 2023

Soutěž DiscoverEU je iniciativa Evropské komise, která dává příležitost čerstvě osmnáctiletým mladým lidem vyhrát vlakovou jízdenku po Evropě. Navíc je to také pomyslná jízdenka do Erasmus+ světa, a tedy skvělý způsob, jak se mladí lidé dozví o dalších příležitostech v rámci evropských programů a mohou se tak do nich začít brzo zapojovat.

DiscoverEU je příležitost i pro jednotlivé státy, přilákat tyto mladé cestovatele k návštěvě a ukázat svou zemi jako ideální (nejen) turistickou destinaci. Každým rokem cestuje 70 tisíc výherců DiscoverEU soutěže, a tak jako i ostatní národní agentury, i Dům zahraniční spolupráce pro tyto cestovatele organizuje setkání, během kterého představujeme českou kulturu, památky a zvyky.

Protože Česko není jenom Praha

Letos jsme poprvé zahraničním cestovatelům uspořádali setkání v jiném regionu, abychom ještě více rozšířili jejich obzory. Setkání proběhlo za spolupráce Národního památkového ústavu a bylo představeno Označení Evropské dědictví (European Heritage Label), které spadá pod Kancelář Kreativní Evropa. Seznámení proběhlo skrz komiksy a osobní návštěvu Arcidiecézního muzea v Olomouci, které toto prestižní ocenění Evropské unie za Českou republiku získalo jako první. Plánujeme v představování dalších regionů a jejich krás zahraničním DiscoverEU cestovatelů během těchto setkání pokračovat.

DiscoverEU z pohledu bývalé cestovatelky

DiscoverEU je pro mnohé výherce úplně první samostatné cestování, a kromě kulturního obohacení se s tím pojí spoustu dobrodružných situací. A právě jeden z příběhů z cest bývalé DiscoverEU cestovatelky si budete moci poslechnout osobně na naší akci Příští stanice svět, která proběhne 22. června v Domě zahraniční spolupráce v Praze. Dorazte se zeptat na vše, co vás k této cestě zajímá a zavzpomínat na doby, kdy nám všem bylo osmnáct let a poprvé jsme nasedli na svoji (životní) vlakovou jízdu.

Pokud jste aktuální výherce DiscoverEU jízdenky a máte taky zájem účastnit se podobného setkání v zahraničí (meetup), stačí si vybrat na mapě a zaregistrovat se. Díky tomu, že je tato iniciativa součástí programu Erasmus+, mají výherci DiscoverEU soutěže na těchto setkáních vše hrazené.

Chcete DiscoverEU jízdenku vyhrát? Každé jaro a podzim máte možnost se zapojit do soutěže a zkusit své štěstí o vlakovou jízdenku po Evropě. Podzimní kolo se otevře pro ročníky 2005.

PM DZS

Je vám 18 let a jste občanem Evropské unie? Tak pojeďte s námi objevovat krásy Evropy!

Náhled_web.png On Setkání zahraničních cestovatelů letos poprvé proběhlo v Olomouci.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688