Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  12.06.2023 15:06:50

Začal další ročník Mladoboleslavského filmového festivalu

V pondělí byl slavnostně zahájen již 11. ročník Mladoboleslavského filmového festivalu. Na této akci, která už tradičně zahajuje v Boleslavi léto, nesměla chybět ani jeho prezidentka, herečka Sabina Laurinová. Odstartovala ho spolu s náměstkem primátora Danielem Markem a ředitelkou festivalu Dagmar Zákouckou. Letos byl úvodním filmem snímek Dana Pánka Děti Nagana, a do Škoda Muzea tak zavítala delegace k této projekci. Kromě režiséra Dana Pánka nechyběli ani představitelé hlavních dětských rolí, Tom Brenton a Johana Racková, a přítomné potěšil i filmový děda alias Otakar Brousek mladší.
Začal další ročník Mladoboleslavského filmového festivalu
Začal další ročník Mladoboleslavského filmového festivalu

Po vlastním zahájení následovalo sázení festivalového stromu, díky této kulturní akci je totiž boleslavská zeleň bohatší už o jedenáct stromů. Tentokrát hosté festivalu zasadili na Slovance liliovník tulipánokvětý.
Poté se delegace včetně herce Otakara Brouska projela po městě kočárem s koňským spřežením a potkávala se v ulicích s fanoušky.
"Přestože je festival primárně určen dětským divákům, nezapomínáme ani letos na dospělé. Pro ně je připraveno několik projekcí, hned první z nich je už dnes odpoledne ve Škoda Muzeu. Jde o dvě epizody série Stopy Járy Cimrmana a přivítáme tam i milé hosty, a to včetně členů Divadla Járy Cimrmana, herců Miloně Čepelky a Petra Bruknera," zve všechny náměstek primátora Daniel Marek.
"První ročník festivalu byl pro nás před těmi jedenácti lety velkým svátkem a očekáváním. Vzhledem k tomu, že měl mezi dětmi, filmovými diváky i hosty skvělý ohlas, nikdo se nerozmýšlel přijmout pozvání na další ročník. Když vstupujete do něčeho nového s odhodláním, touhou, pokorou a láskou, věříte, že daná věc bude mít úspěch a trvání. V dnešní době, kdy nic není jisté, jsem ráda a vážím si toho, že festival už je v Boleslavi milou stálicí, na kterou se těšíme my i diváci," netajila se nadšením prezidentka Sabina Laurinová.
V úterý je v rámci festivalu připraven Den koní, který nese podtitul Drezúra koní pro film. Odpolední program pro veřejnost startuje v lesoparku Štěpánka v 16 hodin a nabídne atraktivní ukázky včetně třeba úpravy koní pro film, ukázky zacházení s honáckým bičem nebo přípravy koně na oheň.
Ve středu pak mohou zájemci z řad veřejnosti navštívit opět projekci ve Škoda Muzeu, tentokrát se bude promítat nová česká pohádka s Janem Budařem - Princ Mamánek.
Čtvrtek nabídne v rámci Kina senior projekci filmu Štěstí je krásná věc, v Domě kultury vystoupí od 17 hodin Michal Nesvadba a v Templu je od 19 hodin autorský recitál Slávka Maděry.

Mladoboleslavský filmový festival 2023

Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 12.6.2023 / 12.6.2023

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688