Tomáš Beck (Vindicia)
Okénko právní novinky  |  05.06.2023 22:31:15

Desítkám tisícům lidí vznikl v roce 2022 nárok na odškodnění za pracovní úraz. Jste mezi nimi?

Český statistický úřad zveřejnil data pro pracovní úrazy v roce 2022. 

Jak si Česko z tohoto pohledu loni vedlo? Dalo by se říci, že zcela průměrně. Celkem se ve statistikách objevilo 44 608 úrazů, což je v podstatě úplně stejné číslo jako rok zpátky. Ani počet nehod, které si vyžádaly třídenní pracovní neschopnost, se od posledně publikovaných čísel nelišil, takových událostí bylo zaznamenáno 43 561. A nejsmutnější údaj, tedy počet incidentů, které si vzaly lidský život? Jako v roce 2021, i v roce 2022 se číslo zastavilo na 88. Jistou útěchou je skutečnost, že ve srovnání s minulými lety se jedná o podprůměr, obvykle se počet úmrtí v práci blíží stovce.

Vindicia připomíná, že mají zranění lidé nárok na odškodnění. To přitom neplatí zaměstnavatel, ale vyplácí se z jeho pojistky. Pro poškozené či pozůstalé je navíc výhodné kontaktovat specialisty, kteří s celým postupem na získání odškodnění pomohou.

Proč?

Protože pokud lidé postupují při snaze získat odškodnění sami, získají jen třetinu toho, na co mají nárok. To je dlouhodobá zkušenost společnosti Vindicia, kterou často klienti kontaktují až v době, kdy získali rozhodnutí o částce a ta se jim nelíbí.

Jestliže se lidé snaží postupovat po vlastní ose, mohou udělat celou řadu chyb, které by expert vůbec nedopustil. V procesu totiž hrají roli i detaily, které laik nemůže znát:  třeba i to, v jaké fázi vyšetřování/procesu odevzdáte pojišťovně lékařskou zprávu, či váš konkrétní životní styl. Navíc experti ví, že je právo na vaší straně a budou se za vás bít proti pojišťovnám či neochotným zaměstnavatelům. Jedince je snazší zastrašit. 

To vše odborníci na odškodnění znají a rádi vám s tím poradí. Určitě neuděláte chybu, když se ozvete a celou situaci s nimi proberete. Byla by škoda přijít o stovky tisíc korun jen proto, že jste si nevěděli rady. 
Tomáš Beck

Tomáš Beck

Tomáš Beck (34) vystudoval historii a archeologii na Jihočeské univerzitě, pak základy práva a bezpečnostní studia na Cevro Institutu, kde následně dokončil postgraduální studium. Pro fungování Vindicia čerpá z principů západní Evropy. Drží se pravidla, že právo platí pro všechny, pro malé i velké.





Vindicia

Česká společnost Vindicia se zaměřuje na vymáhání spravedlivého odškodnění po dopravních nehodách, pracovních úrazech, úrazech ve školách a po zanedbání lékařské péče. Umí také zajistit adekvátní plnění z pojistek v případě, že pojišťovny odmítají platit. Vindicia má tým odborníků, kteří postupují podle metodik, které jsou pro klienta výhodné. Její úspěšnost proto přesahuje 90 %.

A co je nejdůležitější? Pokud vám Vindicia nevymůže peníze, nic neplatíte. Nejsou tu žádné vstupní poplatky, Vindicia si odměnu bere až z úspěšně získané částky. Nic tedy neriskujete. Stojí za to o odškodnění bojovat, vždyť průměrná kompenzace za dopravní nehodu dosáhla milionu korun!

Více informací na https://www.odskodnime.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688