Pěstování kávy trvá několik let. Nenechte se odradit, když vám některá nechutná - Jaromír Borýsek
Zdroj: Youtube, Český rozhlas Radiožurnál
V Česku se stále více lidí oddává pití výběrové kávy. Jak vypadá cesta kávového zrna vypěstovaného farmáři na kávových plantážích, než se jeho chuť rozehraje na jazyku zákazníka? Co znamenají termíny light roast, honey metoda nebo cupping? To vše popisuje milovník kávy a vrchní pražič z babického Coffeespotu Jaromír Borýsek. „Pěstování kávy je dlouhý proces a jedna chyba může mít destruktivní vliv pro celou sklizeň. Nepomáhá ani změna klimatu,“ doplňuje Jaromír Borýsek. Moderuje Lucie Výborná.
Článek: https://radiozurnal.rozhlas.cz/pestovani-kavy-trva-nekolik-let-nenechte-se-odradit-kdyz-vam-nektera-nechutna-8998338
Webové stránky Radiožurnálu: https://radiozurnal.rozhlas.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/radiozurnal/
Twitter: https://twitter.com/Radiozurnal1
Instagram: https://www.instagram.com/radiozurnal/
Poslední zprávy z rubriky Komodity:
Přečtěte si také:
Prezentace
26.04.2024 Historie a vývoj vodovodních baterií: Od...
25.04.2024 Pobřeží Egejského moře - ideální tip na všechny...
24.04.2024 Výsledková sezóna: Jak se daří výrobcům čipů a...
Okénko investora
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Dlouho očekávaná událost ze světa kryptoměn. Přinese další halving bitcoinu nová maxima?
Štěpán Křeček, BHS
Petr Lajsek, Purple Trading
Ali Daylami, BITmarkets
Michal Brothánek, AVANT IS
Miroslav Novák, AKCENTA
Spotřebitelská inflace v eurozóně odeznívá, pro služby to však úplně neplatí
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz