Lidé (Lidé)
Lidé  |  23.05.2023 13:44:01

Společnost ALD Automotive úspěšně dokončila globální akvizici firmy LeasePlan a oznámila jmenování místního vedení - Pavel Fořt generálním ředitelem

ALD Automotive úspěšně dokončila akvizici 100% podílu ve společnosti LeasePlan, jedné z předních světových firem působících v oblasti správy vozového parku a mobility, od konsorcia vedeného TDR Capital.

Tato přelomová akvizice představuje zásadní změnu, která nově propojenou skupinu dostává na pozici předního globálního hráče na poli udržitelné mobility spravujícího 3,3 milionu [1] vozů na celém světě. Spojením sil budou ALD Automotive a LeasePlan určovat cestu k dosažení bezemisní mobility a udávat tón digitální transformaci odvětví. Propojený subjekt využije své velikosti a vzájemně se doplňujících schopností, aby posílil svoji konkurenceschopnost a směřoval k trvalému růstu.

V České republice se součástí nové skupiny stane pouze ALD Automotive. V souladu se závazky učiněnými v rámci schvalování akvizice společnosti LeasePlan Evropskou komisí uzavřela ALD dohodu o prodeji společnosti LeasePlan Česká republika společnosti Crédit Agricole Consumer Finance. Po dokončení prodeje společnosti Crédit Agricole Consumer Finance změní firma LeasePlan v České republice svůj název.

Výkonný ředitel ALD Automotive | LeasePlan Tim Albertsen pověřil vedením strategického rozvoje skupiny v České republice Pavla Fořta, dřívějšího generálního ředitele ALD Automotive v České republice, a jmenoval ho generálním ředitelem pro Českou republiku. Jmenování proběhlo s okamžitou platností. Pavel Fořt má ty nejlepší předpoklady k tomu, aby se mu podařilo úspěšně dosáhnout strategického rozvoje a růstu, který je pro nejbližší měsíce a roky naplánován.

Pavel Fořt je vysoce úspěšný manažer. Jako generální ředitel ALD Automotive s.r.o. působí téměř devět let. Pod jeho strategickým vedením společnost ALD ČR dosahovala růstu překračujícího průměr v odvětví a zároveň zlepšovala svoji efektivitu a spokojenost klientů. Jeho odpovědnost měla přesah i na Slovensko, kde se podařilo úspěchy replikovat.

Před svým působením v ALD Automotive pracoval Pavel Fořt na klíčové pozici v renomované mediální agentuře OMD Czech v rámci skupiny Omnicom, kde prokázal své finanční znalosti a napomáhal k dosahování vynikajících provozních výsledků. Základy svých znalostí a dovedností získal Pavel Fořt ve společnosti KPMG, kde působil v nejrůznějších pozicích a lokalitách včetně Spojených států amerických.

Jeho výjimečné vůdčí schopnosti jsou zřejmé z řady členství v různých správních orgánech a ocenění v rámci odvětví. Kromě toho, že působí jako statutární zástupce ALD Automotive, je členem dozorčích rad ESSOX FINANCE (Slovensko) a ALD Automotive Magyarország (Maďarsko) a členem představenstva České leasingové a finanční asociace. Jeho zápal pro profesní rozvoj je patrný také z jeho akademických úspěchů, mezi něž patří MBA a odborné certifikace, jako například CIA, CPA a ACCA.

Mimo kancelář tráví Pavel Fořt rád svůj čas s rodinou, sportuje, cestuje a čte. Je ženatý a má dvě děti.


ALD Automotive | LeasePlan je přední globální hráč na poli udržitelné mobility nabízející kompletní leasingové služby, flexibilní předplacené služby, služby v oblasti správy vozového parku a multimodální řešení klientům z řad velkých korporací, malých a středních podniků, odborníků i soukromých osob. Díky tomu, že ALD Automotive | LeasePlan působí ve 44 zemích, může využít své jedinečné pozice a daří se jí dláždit cestu pro bezemisní mobilitu a udávat tón digitální transformaci odvětví prostřednictvím inovací a služeb opírajících se o nejmodernější technologie, čímž se zasazuje o transformaci směřující k trvale udržitelnému růstu.

ALD Automotive | LeasePlan má na celém světě 15 700 zaměstnanců a spravuje 3,3 milionu vozů (ke konci března 2023).

Společnost je kótovaná v oddělení A Euronext Paříž (ISIN: FR0013258662; ticker: ALD). Většinovým akcionářem v ALD Automotive | LeasePlan je Société Générale.

[1] S vyloučením subjektů určených k prodeji.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688