Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)
Finanční rady  |  14.05.2023 11:23:09

Máte vlastnosti účetní? Využijte je pomocí rekvalifikačních kurzů!

Účetnictví, jakožto dynamický a módní obor, vyžaduje porozumění finančním konceptům, schopnost analyticky přemýšlet a pozornost k detailům. Pokud chcete s účetnictvím začít nebo si rozšířit své obzory v tomto oboru dál, můžete využít rekvalifikační kurzy. Vylepšíte své dovednosti díky vzdělání, případně se vám díky prohloubení kvalifikace zvýší příležitost ke kariérnímu rozvoji.

V dnešním článku se podíváme na oblíbené kurzy účetnictví, které si můžete vybrat, a také se zaměříme na klíčové charakteristiky, které vám v oblasti účetnictví mohou být prospěšné.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak poznat, zda jste zrozeni pro účetnictví?

Každá profese vyžaduje určitý balíček dovedností a vlastností, které vám v jejím naplnění viditelně pomohou. Stejně tak, je tomu u pozice účetní. Pokud chcete v tomto oboru slavit úspěch a cítit z vykonávané práce nadšení, podívejte se na několik klíčových charakteristik, které vám na pozici účetní přijdou vhod.

Analytické dovednosti

S analýzou různých dat se budete jako účetní setkávat denně. Díky silným analytickým dovednostem porozumíte financím, široké škále dat a budete schopni vytáhnout z finančních výkazů a dostupných informací přesně to, co je potřeba.

Etika jako vaše druhé jméno

Na pozici účetní budete pracovat s důvěrnými finančními informacemi. Je tedy jasné, že musíte dodržovat přísné etické standardy. Integrita, důvěrnost a celkové etické chování je v tomto oboru velmi důležité. Pokud patříte mezi lidi, kteří neudrží žádné tajemství, protože je získané informace svrbí na jazyku, pak se důkladně zamyslete, zda jste schopni udržet pod pokličkou informace, po kterých ostatní prahnou. 

Výborné organizační schopnosti

Aby byla vaše práce účetní efektivní, měli byste mít své organizační dovednosti na opravdu vysoké úrovni. Jedná se zde také o time management, stanovení si priorit nebo vedení záznamů. Účetní bývají zavaleni spoustou úkolů a vysokou mírou dat. Je tedy důležité umět si v těchto věcech udělat pořádek, aby pro vás pracovní zátěž nebyla příliš a byli jste schopni dodržovat smluvené termíny.

Zaměření na detail

Pracujete s čísly, kolikrát s velmi složitými finančními převody, zaměření na detail je zde naprostou nutností. Díky tomu zajistíte přesnost v účetnictví, daňových předpisech a dalších úkolů týkající se vaší náplně práce.

Dobrá znalost finančního sektoru

Tady jde především o to, aby vás práce s financemi bavila a byli jste schopni porozumět finančním konceptům. Pro úspěšnou kariéru v účetnictví schopnost finanční bystrosti nepodceňujte, je důležité rozumět daňovým zákonům i technikám finanční analýzy. Nezapomínejte na sobě v tomto ohledu pracovat a rozvíjet svou finanční gramotnost a celkovou prozíravost.

Toto jsou některé z klíčových vlastností pro pozici účetní. Nevěšte však hlavu, pokud si nejste ve všech naprosto jisti. Každý jednotlivec může tyto dovednosti a vlastnosti rozvíjet pomocí různých školení nebo právě rekvalifikačních kurzů. Důležité je, aby vás tyto vlastnosti naplňovali a odpovídaly vaší osobnosti. 

Každá účetní oblast vyžaduje specifické dovednosti a na to také při výběru zaměstnání jako účetní nezapomínejte. 
















Který z nabízených kurzů bude ten pravý?

V Praze máte na výběr hned z několika rekvalifikačních kurzů, které vás připraví na cestu účetnictvím:

  • Účetnictví (podvojné)
  • Účetnictví a daňová evidence s využitím PC
  • Mzdové účetnictví se základy personalistiky s využitím PC
  • Mzdové účetnictví se základy personalistiky
  • Daňový specialista

Účetnictví (podvojné)

Ať už jste úplní začátečníci, nebo se v oblasti účetnictví nějakou dobu pohybujete, je pro vás tento kurz jako dělaný. V kurzu se naučíte kompletnímu účtování, kdy začínáte od zavedení účetní jednotky až po účetní uzávěrku. 

V kurzu si vyzkoušíte vše naučené i na praktických příkladech a naučíte se tak veškeré základy účetnictví, které obsahují i pochopení bilanční rozvahy, nákladových a výnosových účtů nebo například projdete témata jako dlouhodobý a oběžný majetek nebo vlastní a cizí kapitál.

Cena kurzu: 10 990 Kč.

Účetnictví a daňová evidence s využitím PC

Stejně tak, jako v předchozím kurzu, i zde jsou vítáni úplní začátečníci nebo mírně pokročilý zájemci, kteří si chtějí svou kvalifikaci prohloubit.

V kurzu se naučíte kompletnímu účtování tak, abyste byli schopni vést účetnictví v malé a střední společnosti a vypracovat daňovou evidenci živnostníkům. Po absolvování kurzu budete teoreticky i prakticky ovládat témata jako daňové a nedaňové příjmy a výdaje, daň z příjmu fyzických osob nebo uzavření účetnictví a výsledek hospodářských operací.

Ke kurzu účetnictví a daňová evidence navíc získáte i video lekce s účetnictvím na PC v programu Money S3, v programu Pohoda a také daňovou evidenci na PC v programu Pohoda.

Cena kurzu: 12 990 Kč.

Mzdové účetnictví se základy personalistiky

Pokud si toužíte osvojit znalosti v oblasti mzdového účetnictví spolu se základy personalistky, je tento kurz to pravé ořechové. Po absolvování budete schopni komplexně vést mzdové účetnictví v malých i středních společnostech a také získáte dovednosti v oblasti personalistiky zaměřené hlavně na zákoník práce.

Stejně jako u předchozích dvou kurzů je zde kladen důraz na praktické procvičování. Naučíte se zde například veškeré potřebné informace k uzavření pracovního poměru, jaké jsou překážky v práci, co jsou srážky ze mzdy a jak je vypočítat nebo co obnáší daň ze závislé činnosti.

Cena kurzu: 10990 Kč.

Mzdové účetnictví se základy personalistiky s využitím PC

V tomto typu kurzu se navíc k výše uvedeným informacím u kurzu Mzdové účetnictví se základy personalistiky naučíte pracovat s účetním programem POHODA.

Cena kurzu: 12990 Kč

Daňový specialista

Pro získání vědomostí z oblasti celé daňové problematiky, je tento kurz jako dělaný. Po jeho absolvování získáte kompletní znalosti daňových zákonů. Naučíte se vše od obecných ustanovení přes tématiku daní z příjmů. 

Cena kurzu: 13990 Kč

Ke všem těmto kurzům získáte potřebné studijní materiály v podobně učebnice a přístupu do e-learningového programu, kde si můžete procvičovat již získané znalosti a dovednosti na rozšiřujících příkladech. 

Po úspěšném dokončení rekvalifikačních kurzů získáte oficiální osvědčení o rekvalifikaci s akreditačním číslem vydaným MŠMT.

Zuzana Dubová

Po vystudování vysoké školy začala působit v HR, kde se věnuje hlavně náborům a v poslední době i HR marketingu a employer brandingu. Již třetím rokem se zabývá školením zaměstnanců v oblasti soft skills. Silnou stránkou jsou její komunikační dovednosti a zápal pro vzdělávání nejen ostatních, ale i sebe. Od roku 2021 spolupracuje se společností Orange Academy s.r.o., kde zastává roli lektorky kurzů Personalistiky a také redaktorky. Práce, kterou dělá musí dávat smysl, a tak přistupuje i k psaní článků. Chce, aby byly přínosné a čtenáři se dozvěděli podstatné informace, které mohou prakticky využít ve své práci i životě.


RekvalifikacniKurzy.cz

Aktuální nabídka kurzů s akreditací seřazená podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing, kurz programování a kurz asistentky/sekretářky. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Pomáháme lidem zvýšit kvalifikaci a najít uplatnění v nových oborech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Pá   0:00  Pohlídejte si náležitosti darovací smlouvy na nemovitost Petr Holub (MojeNebankovka)
Čt 10:57  Povolené přečerpání, nebo kreditní karta? Po čem sáhnout? Iva Grácová (Bezvafinance)
Čt   8:00  Domácnost za poloviční náklady. Přejděte na smart home Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Penzijní připojištění se mění, pro koho je výhodné Petr Holub (MojeNebankovka)

Přečtěte si také:

02.03.2023Rekvalifikační kurzy v Praze 2023: Získejte konkurenční výhodu Romana Hubáčková (RekvalifikačníKurzy.cz)
17.02.2023Top 7 rekvalifikačních kurzů v roce 2023 Tereza Drbohlavová (RekvalifikacniKurzy.cz)
15.02.2023Rekvalifikační kurzy v Liberci: Klíč k novým pracovním příležitostem Michaela Prátová (RekvalifikačníKurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688