valasskemezirici.cz (Valašské Meziříčí)
Z regionů  |  09.05.2023 14:23:38

Valašské Meziříčí: Obyvatelé Brňova a Lhoty mohou jezdit do města zadarmo

Od loňského června zajišťuje Valašské Meziříčí pro všechny cestující včetně obyvatel místních částí bezplatnou MHD. Tuto službu však zatím nemohli využívat obyvatelé Brňova a Lhoty, kam červené autobusy nezajíždějí. Radnici se ale nyní podařilo nalézt řešení ve spolupráci s Koordinátorem veřejné dopravy ve Zlínském kraji (dále KOVED).

Valašské Meziříčí křižují od poloviny roku 2022 moderní autobusy MHD na stlačený zemní plyn (CNG) v barvách města. Obsluhují celkem sedm linek včetně jedné okružní a cestující převážejí zdarma. „Zajíždějí i do našich místních částí Bynina, Hrachovec, Juřinka a Podlesí. Bohužel by však bylo neekonomické, aby obsluhovaly také Brňov a Lhotu. Proto jsme hledali možnosti, jak zajistit bezplatnou dopravu do centra města a zpět i pro obyvatele těchto místních částí,“ nastínil problematiku místostarosta Petr Nachtmann.

Valašskomeziříčská radnice se nakonec dohodla s krajskou společností KOVED, která zajišťuje také příměstskou autobusovou dopravu. „Stačí, aby si obyvatelé Brňova a Lhoty vyřídili takzvanou Zetku, tedy kartu pro cestování autobusy a vlaky Integrované dopravy Zlínského kraje a vyplnili smlouvu s městem (ZDE). Na základě čísla karty jim pak náš finanční odbor proplatí jízdné na trasách krajskými autobusy do města a zpět vždy za předchozí čtvrtletí. Systém začíná fungovat už od soboty 1. dubna,“ vysvětlil místostarosta Nachtmann.

První vyúčtování jízdného pro majitele Zetek, kteří podepsali smlouvu s městem, proběhne do 15. dnů druhého měsíce po skončení kalendářního čtvrtletí (tedy do 15. srpna). Valašské Meziříčí bude jízdné proplácet na základě dat, která obdrží od společnosti KOVED. „Smlouvu s městem stačí uzavřít jednou a poté už bude probíhat vyúčtování za dané čtvrtletí automaticky přímo na účet. Jízdné bude propláceno za období, které začíná běžet od prvního dne měsíce, ve kterém bude smlouva doručena na adresu Městského úřadu Valašské Meziříčí. Zároveň je nezbytné, aby obyvatelé Brňova a Lhoty, kteří budou chtít zdarma cestovat do centra Valašského Meziříčí a zpět, měli vyřízenu kartu Zetku. Jednotlivé jízdenky proplácet nebudeme,“ doplnil Zdeněk Studeník, vedoucí odboru financí valašskomeziříčské radnice. Nadále pak platí, že obyvatelé Brňova a Lhoty mohou stejně jako další cestující využívat při cestách po městě MHD zdarma.

Trasy příměstské autobusové dopravy, na kterých mohou obyvatelé Brňova a Lhoty cestovat zdarma:

Valašské Meziříčí, aut. st. – Valašské Meziříčí, Lhota, dol. konec

Valašské Meziříčí, aut. st. – Valašské Meziříčí, Podlesí, u Kamasů

Valašské Meziříčí, aut. st. – Valašské Meziříčí, Podlesí, Dom. důch.

Lze nastoupit/vystoupit i na dalších zastávkách ve Valašském Meziříčí.


Karta Zetka – www.idzk.cz

Více informací také v kanceláři TQM ve Valašském Meziříčí na ulici Mostní 55/23, telefon 702 156 967.


Smlouvu o úhradě jízdného pro zletilého i nezletilého naleznou zájemci ZDE. Údaje na smlouvě se musí shodovat s údaji v občanském průkazu žadatele (včetně trvalého bydliště).

V případě, že nemají občané přístup k internetu, mohou ji vyplnit také na podatelnách MěÚ v ulicích Soudní 1221 a Zašovská 784.

Vyplněnou smlouvu ve dvou vyhotoveních je možné odevzdat přímo na podatelnách nebo doručit na adresu: Náměstí 7/5, 757 01 Valašské Meziříčí, Ing. Zdeněk Studeník, vedoucí finančního odboru.


Na co si dát pozor?

  • !!! Obyvatelé musí do smlouvy uvádět plné údaje. Zejména není možné používat zkratky (například Val. Meziříčí ) nebo vepsat jen místní část. Je nutné doplnit název přesně tak, jak je uveden v občanském průkazu. Příklad: Lhota 1, Valašské Meziříčí !!!
  • Nezapomínejte na podpis.
  • V případě ručního vyplnění smlouvy, uveďte jméno a příjmení hůlkovým písmem. U elektronicky vyplněné smlouvy je text „jméno a příjmení“ nutné nahradili svým jménem a příjmením. V případě uzavření smlouvy za nezletilé, uveďte pod své jméno a příjmení text „zákonný zástupce“.


V případě nejasností se můžete obracet na:

Ing. Zdeněk Studeník, 571 674 301, studenik@muvalmez.cz

Zpracoval:

Jakub Mikuš

tiskový mluvčí


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688