Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)
Finanční rady  |  27.04.2023 09:53:50

Rekvalifikační kurzy účetnictví České Budějovice: 5 důvodů, proč se přihlásit

Rozhodujete se nad zvýšením své kvalifikace nebo chcete úplně změnit obor svého zájmu a pracovního působení? Vyzkoušejte rekvalifikační kurzy, které vám s oběma rozhodnutími pomohou a usnadní cestu k získaní vysněné pracovní pozice.

V dnešním článku se podíváme na zoubek oboru účetnictví. Představíme si jednotlivé rekvalifikační kurzy v Českých Budějovicích navštívit a taky si povíme, proč je zrovna účetnictví obor, který stojí za to vyzkoušet.  















Proč si vybrat právě rekvalifikační kurzy v oblasti účetnictví?

Existuje několik důvodů, proč si vybrat a budovat kariéru právě v oblasti účetnictví. Zde jsou některé z nich a třeba vám právě tyto důvody pomohu v rozhodování, který kurz si zvolit.

1) Jistota zaměstnání

Kvalitních účetních je jako šafránu. Tato profese je tedy velmi a už dlouhá léta žádaná. Společnosti i jednotlivci z řad živnostníků hledají kvalifikované účetní, kteří jim budou spravovat finanční záznamy a pomáhat jim v oblasti daní i poskytování poradenství. Pokud tedy váháte z důvodů uplatnění se na pracovním trhu, nemějte obavy, protože poptávka po kvalifikovaných účetních je stále vysoká a stabilní.

2) Dobře placená práce

Ve většině případech vám schopnost ovládat účetnictví přinese docela vysoké zisky. Za své dovednosti budete v této oblasti často velmi dobře odměněni a při růstu a získávání dalších dovedností a zkušeností, máte příležitost přijít si na nemalé částky na výplatní pásce. Na stránkách Národní soustavy povolání se můžete podívat, jak se průměrně mzdy účetních pohybují. Zde případně odkaz na pozici účetní: https://nsp.cz/jednotka-prace/ucetni 

3) Různorodé kariérní možnosti

Pokud ovládáte účetnictví, můžete si vybrat z různých možností, kde své zkušenosti uplatníte. Záleží jen na vás, jaký sektor si pro svou práci zvolíte a čemu se budete chtít ve své kariéře v oblasti účetnictví věnovat. Můžete si vybírat z veřejného účetnictví, podnikového účetnictví, vládního účetnictví nebo například neziskového účetnictví. Možnosti jsou v tomto případě takřka neomezené.

4) Příležitost k podnikání

Pokud rozumíte finančním výkazům, rozpočtům a daním je to zásadní pro efektivní řízení podnikových financí. Pokud se v zaměstnaneckém poměru necítíte tak komfortně a chcete vyplout na širé moře a stát se svobodným podnikatelem, může vám vzdělání a zkušenosti v oblasti účetnictví poskytnout obrovskou příležitost, jak se uživit a zároveň dělat práci, která vás baví.

5) Smysluplná a efektivní práce

Jak už je jasné z předchozích řádků, účetnictví je klíčovým hráčem na poli finančního řízení společnosti. Díky své profesi tak můžete přispět k zajištění finanční stability společnosti, poskytnou finanční poradenství a také být nápomocni při plnění a dosahování finančních cílů.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jak je tedy vidno, kariéra v oblasti účetnictví nabízí několik výhod jako je stabilita, kariérní i podnikatelské příležitosti. Společně s vhodnými vlastnostmi jako jsou například analytické a organizační schopnosti, smysl pro detail nebo schopnost řešit problémy, můžete zvýšit svůj úspěch a díky rekvalifikačním kurzům se stát jedním z vysoce kvalifikovaných a žádaných zaměstnanců na dnešním pracovním trhu.

Jak si vybrat správný kurz?

V Českých Budějovicích máte na výběr hned z několika rekvalifikačních kurzů, které vás připraví na cestu účetnictvím:

  • Účetnictví (podvojné)
  • Účetnictví a daňová evidence s využitím PC
  • Mzdové účetnictví se základy personalistiky

Účetnictví (podvojné)

Ať už jste úplní začátečníci, nebo se v oblasti účetnictví nějakou dobu pohybujete, je pro vás tento kurz jako dělaný. V kurzu se naučíte kompletnímu účtování, kdy začínáte od zavedení účetní jednotky až po účetní uzávěrku. 

V kurzu si vyzkoušíte vše naučené i na praktických příkladech a naučíte se tak veškeré základy účetnictví, které obsahují i pochopení bilanční rozvahy, nákladových a výnosových účtů nebo například projdete témata jako dlouhodobý a oběžný majetek nebo vlastní a cizí kapitál.

Cena kurzu: 10 990 Kč.

Účetnictví a daňová evidence s využitím PC

Stejně tak, jako v předchozím kurzu, i zde jsou vítáni úplní začátečníci nebo mírně pokročilý zájemci, kteří si chtějí svou kvalifikaci prohloubit.

V kurzu se naučíte kompletnímu účtování tak, abyste byli schopni vést účetnictví v malé a střední společnosti a vypracovat daňovou evidenci živnostníkům. Po absolvování kurzu budete teoreticky i prakticky ovládat témata jako daňové a nedaňové příjmy a výdaje, daň z příjmu fyzických osob nebo uzavření účetnictví a výsledek hospodářských operací.

Ke kurzu účetnictví a daňová evidence navíc získáte i video lekce s účetnictvím na PC v programu Money S3, v programu Pohoda a také daňovou evidenci na PC v programu Pohoda.

Cena kurzu: 12 990 Kč.

Mzdové účetnictví se základy personalistiky

Pokud si toužíte osvojit znalosti v oblasti mzdového účetnictví spolu se základy personalistky, je tento kurz to pravé ořechové. Po absolvování budete schopni komplexně vést mzdové účetnictví v malých i středních společnostech a také získáte dovednosti v oblasti personalistiky zaměřené hlavně na zákoník práce.

Stejně jako u předchozích dvou kurzů je zde kladen důraz na praktické procvičování. Naučíte se zde například veškeré potřebné informace k uzavření pracovního poměru, jaké jsou překážky v práci, co jsou srážky ze mzdy a jak je vypočítat nebo co obnáší daň ze závislé činnosti.

Cena kurzu: 9990 Kč.

Ke všem těmto kurzům získáte všechny potřebné studijní materiály v podobně učebnice a přístupu do e-learningového programu, kde si můžete procvičovat již získané znalosti a dovednosti na rozšiřujících příkladech. 

Po úspěšném dokončení rekvalifikačních kurzů získáte oficiální osvědčení o rekvalifikaci s akreditačním číslem vydaným MŠMT.


Zuzana Dubová

Po vystudování vysoké školy začala působit v HR, kde se věnuje hlavně náborům a v poslední době i HR marketingu a employer brandingu. Již třetím rokem se zabývá školením zaměstnanců v oblasti soft skills. Silnou stránkou jsou její komunikační dovednosti a zápal pro vzdělávání nejen ostatních, ale i sebe. Od roku 2021 spolupracuje se společností Orange Academy s.r.o., kde zastává roli lektorky kurzů Personalistiky a také redaktorky. Práce, kterou dělá musí dávat smysl, a tak přistupuje i k psaní článků. Chce, aby byly přínosné a čtenáři se dozvěděli podstatné informace, které mohou prakticky využít ve své práci i životě.


RekvalifikacniKurzy.cz

Aktuální nabídka kurzů s akreditací seřazená podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing, kurz programování a kurz asistentky/sekretářky. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Pomáháme lidem zvýšit kvalifikaci a najít uplatnění v nových oborech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Čt 10:57  Povolené přečerpání, nebo kreditní karta? Po čem sáhnout? Iva Grácová (Bezvafinance)
Čt   8:00  Domácnost za poloviční náklady. Přejděte na smart home Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Penzijní připojištění se mění, pro koho je výhodné Petr Holub (MojeNebankovka)
Út 13:15  Rozšiřujeme nabídku ETF: AI, Indie, obrana a další Marek Pokorný (Portu)

Přečtěte si také:

06.03.2024Proč absolvovat rekvalifikační kurz v IT? Tereza Drbohlavová (RekvalifikacniKurzy.cz)
19.03.2023Rekvalifikační kurz Ostrava: co, proč a za kolik Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)
09.03.2023Většina absolventů si platí rekvalifikační kurz účetnictví sami Tereza Drbohlavová (RekvalifikacniKurzy.cz)
03.12.20215 důvodů, proč si na vánoční dárky nebrat půjčku Iva Grácová (Bezvafinance)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688