Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  19.04.2023 10:07:47

Výsledky Netflix a Goldman Sachs včera zklamaly


Americké akciové indexy v úterý pokračovaly v nevýrazném vývoji, protože trhy hodnotily novou várku kvartálních výsledku a zvažovali budoucí vývoj úrokových sazeb v USA, protože dosavadní výsledky bank naznačují, že největší americké banky vyšli z nedávných otřesů ve finančním sektoru většinou bez úhony. Nejistotou na trhy přinesly vyjádření členů FOMC J. Bullarda, který řekl, že upřednostňuje další zpřísnění, aby udržel inflaci na uzdě, a R. Bostice, který naznačil, že je otevřen jednomu dalšímu zvýšení sazeb. Evropské akciové trhy převážně rostly částečně díky dobrým ekonomickým údajům z Číny, v čele se zisky akcií z oblasti cestovního ruchu a volného času.

Bank of America pokračovala v proudu převážně optimistických čtvrtletních výsledků za 1. kvartál, kdy její zisk na akcii meziročně vzrostl o téměř 18% na 0,94 USD a výrazně překonal odhady 0,81 USD. Tržby s růstem 13% dosáhly 26,3 mld. USD, zatímco čistý úrokový výnos vzrostl o 25 % na 14,58 mld. USD. V reakci na výsledky její akcie posilovaly do 1%. Zisk banky byl podpořen převážně růstem úrokových sazeb. Akcie Goldman Sachs však klesly o 1,7 % poté, co vykázala smíšené výsledky, kdy její zisk klesl o 19 %, což bylo způsobeno pomalým uzavíráním obchodů a ztrátami z prodeje některých úvěrů z její spotřebitelské jednotky Marcus. Výsledky reportovala i společnost Netflix, které zisk meziročně klesl o 18% na 2,88 USD za akcii a byl mírně nad odhady analytiků. Tržby meziročně vzrostly o téměř 4% a zaostávaly za konsenzem. Netflixu přibylo 1,75 mil. uživatelů, zatímco ve stejném období loňského roku jich ubylo 200 tisíc, což však zaostalo za odhady analytiků, kteří očekávali zhruba 2,41 mil. čistých přírůstků. Zklamala prognóza tržeb společnosti na 2. kvartál na úrovni 8,2 mld. USD, která nedosáhla očekávání trhu 8,48 mld. USD a to v době kdy trhy očekávaly, že Netflix bude těžit ze spuštění nového levnějšího předplatného s reklamou. Akcie po uzavření řádného obchodovaní ztrácely přes 9%.

Z ekonomických událostí se dnes v USA neočekávají významnější data. V Evropě se dnes očekávají inflační data formou konečného cpi indexu, kde se očekává se setrváním inflace na předešlých úrovních 6,9%. Kvartální výsledky dnes zveřejní společnosti jako Tesla nebo Morgan Stanley.

David Vantruba, analytik

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688