mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  23.03.2023 09:18:00

Rumunsko – ochrana hranice jako příležitost pro českou firmu

Rumunsko – ochrana hranice jako příležitost pro českou firmu

23.03.2023 / 09:14 | Aktualizováno: 23.03.2023 / 09:18

Rumunsko se stejně jako jiné evropské země potýká s řadou výzev při ochraně svého hraničního pásma, zodpovědné osoby hledají možnosti, jak hranici co nejlépe střežit.
V tomto kontextu se uskutečnila komplexní prezentace české firmy Grand Detection, která se zabývá vývojem a výrobou mobilního detektoru přítomnosti osob a zvířat v nákladních automobilechGRANT DETECTION – Miniaturní Mobilní Detektor MMD0

MMD01 je unikátní technologické řešení odhalování přítomnosti osob a zvířat, které používá inovativní technologii na principu detekce tlukotu srdce. Toto řešení fakticky nemá konkurenci, jiné přístroje využívané na hranici fungují na jiných základech, například pracují s rentgenovým sceeningem, detekci elektromagnetického pole apod.

Prezentace MMD01 byla rozložena do dvou částí. Nejdříve v bukurešťském sídle pohraniční policie se promítlo před vrcholnými reprezentanty krátké instruktážní video, představil se přístroj a na závěr této části proběhla velmi živá diskuse. Rumunské posluchače zajímaly detailní parametry, funkčnost i v extrémních podmínkách, resp. konkrétní výsledky včetně zkušeností české pohraniční policie. Bylo zřejmé, že přístroj české firmy rumunskou stranu zaujal.

Druhá část prezentace proběhla přímo na nejvytíženějším hraničním přechodu mezi Rumunskem a Bulharskem Giurgiu Ruse.

Přístroj se ověřoval v ostrém provozu na skutečných kamionech resp. dodávkách. Podmínky na tomto přechodu panují opravdu extrémní, neustálé vibrace puštěných motorů testovaly hranici nejvyšší možné míry spolehlivosti. Detektor obstál i v tomto kritickém prostředí.

Za rumunskou stranu se testů zúčastnili vedoucí a odborní pracovníci technického oddělení, logistického oddělení, operativy, šéf hraničního přechodu a další zainteresované osoby.

Rumunská strana uvítala především rychlost vyhodnocení, zda se ve vozidlech nachází neautorizovaná osoba, vysokou míru spolehlivosti měření, operativnost, kdy k obsluze stačí jediná osoba, a v neposlední řadě i cena.

Ruční detektor MMD01 je mobilní a může být součástí vybavení jakéhokoliv kontrolního stanoviště nebo hlídkového vozidla, lze jej využívat 24/7.

Rumunská strana rovněž ocenila, že ruční detektor neovlivňuje při používání negativně životní prostředí a neovlivňuje zdraví člověka a to ani obsluhu, ani detekovanou osobu.

Rumunští představitelé nyní nabídku vyhodnocují, v případě potřeby lze poskytnout detektor na zkušební dobu. Je zřejmé, že v porovnání s dosud používanými způsoby vyhledávání osob ve vozidlech, je český výrobek v konkurenční výhodě.

Rudolf Opatřil, ekonomický rada, Velvyslanectví ČR v Bukurešti


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688