Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)
Finanční rady  |  19.03.2023 12:54:06

Rekvalifikační kurz Ostrava: co, proč a za kolik

Když do vyhledávače zadáte heslo rekvalifikační kurz Ostrava, můžete se sami stát účastníky jednoho z nejoblíbenějších rekvalifikačních kurzů v Ostravě.

Ostrava je místem, kde můžete zažít a vidět mnohé. Můžete se procházet zeleným parkem, nasávat atmosféru průmyslového města nebo se také kvalitně vzdělávat v prostorách s výhledem na historické budovy. Přesně takové je místo, kde můžete absolvovat rekvalifikační kurzy pro různá odvětví.

 














Proč využít rekvalifikační kurzy v Ostravě?

Rekvalifikační kurzy jsou častým a dostupným způsobem, jak se posunout kariérně dál, případně se něco nového naučit. Jestliže působíte ve svém oboru už nějaký ten pátek a chcete si rozšířit obzory, můžete zvolit hned několik oborů, jak je uvedeno níže, ve kterých se vzdělávat.

Výhody vzdělávání pomocí rekvalifikačních kurzů jsou například:

1. Zvýšení dosavadní kvalifikační úrovně

Za pomocí některých z níže zmíněných rekvalifikačních kurzů, můžete dosáhnout vyšší úrovně vaší kvalifikace. Pokud se chcete ve svém zaměstnání posunout na kariérním žebříčku o pozici výše, využití rekvalifikačních kurzů je jednoduchou vstupenkou k dosažení vašeho cíle.

2. Lepší adaptace na změny

Díky účasti na aktivitách týkající se vzdělávání si rozšíříte obzory. Naučíte se nové věci a poznatky, které si z kurzu odnesete, vám otevřou nové možnosti. Díky tomu můžete vystoupit ze své komfortní zóny a naučit se tak být více flexibilní.

3. Získání jistoty v dalších rozhodnutích

S novým věděním přichází i větší jistota sebe sama. Když se sami rozhodnete vzdělávat a chcete mít přesah i mimo svou dosavadní kvalifikaci, zvyšujete tím svou hodnotu nejen pro stávajícího nebo budoucího zaměstnavatele ale i pro sebe.

Jaké rekvalifikační kurzy jsou na výběr?

V Ostravě můžete navštívit rekvalifikační kurzy pod záštitou Orange Academy. Na výběr zde máte kurzy:

  • Personalistika
  • Účetnictví
  • Účetnictví a daňová evidence s využitím PC
  • Mzdové účetnictví se základy personalistiky
  • Online marketing
  • Asistent/ka

Vybrat si můžete i z rekvalifikačních kurzů v online prostředí:

  • Angličtina
  • Němčina
  • Orange klub
  • Účetnictví a daňová evidence s využitím PC online

Každý z těchto rekvalifikačních kurzů se pyšní kladným hodnocením účastníků. Orange Academy si zakládá na tom, aby byly rekvalifikační kurzy naplněny relevantním obsah a tento obsah vám předávají profesionálové z jednotlivých oborů.

 

Příklad 1: Rekvalifikační kurz Personalistika vás dokonale připraví na práci v HR. Dozvíte se zde široké spektrum informací přes základní pojmy, pracovněprávní problematiku až po nábor a vzdělávání zaměstnanců.

Příklad 2: V rekvalifikačním kurzu Online marketing se naučíte vytvářet webové stránky, aktivně využívat sociální sítě tak, abyste byli schopni jimi vydělávat peníze a naučíte se základy, které potřebujete znát v oblasti SEO nebo PPC.

A že nevíte, o čem je řeč a zajímá vás tato tematika? Pak je nejvyšší čas se do kurzu přihlásit!

Jak poznat, že je kurz pro vás?

Odpověď na tuto otázku si uvedeme na příkladu rekvalifikačního kurzu Personalistika. Tento kurz je určený pro ty, kteří nemají s personalistikou vůbec žádné zkušenosti, stejně tak si ale přijdou na své uchazeči, kteří se v tomto oboru začali pohybovat a nějaké povědomí už mají. 

Rekvalifikační kurz Personalistika je totiž sestaven od úplných základů, a tedy vplout do problematiky daného tématu není problém ani pro ty největší laiky. Pokud jste se rozhodli zasvětit svou kariérní dráhu oboru personalistiky, přijdete si na své. 

Naučíte se zde například:

  • jak fungují pracovněprávní vztahy, 
  • jak se orientovat v zákoníku práce, 
  • co je to BOZP a proč je důležité,
  • co je potřeba pro personální plánování 
  • a jak se postavit k náborům napříč generacemi.

Tyto a mnohé další informace vám předávají na kurzech kvalifikovaní lektoři, kteří mají v personalistice několikaletou praxi. Nejenže projdete důkladně zpracované studijní materiály, ale dozvíte se, jak získané informace převést do praxe. Lektoři se s vámi podělí o vlastní zkušenosti a předají vám tipy navíc, které pak během práce personalisty můžete využít a inspirovat se jimi. 

Co všechno získáte a kolik kurzy stojí?

Po absolvování rekvalifikačního kurzu získáte osvědčení o rekvalifikaci. Zkouška, která probíhá po absolvování kurzu je autorizovaná dle hodnotícího standardu národní soustavy kvalifikací pro danou profesi. 

Kromě osvědčení, kterým pak můžete prokázat svou rekvalifikaci, získáváte absolvováním jednotlivých kurzů cenné informace a tipy, jak s informacemi efektivně naložit v praxi, poznáte spoustu nových zajímavých lidí, kteří mají podobné kariérní cíle. A tou největší přidanou hodnotou je podpora lektorů na celé vaší cestě rekvalifikačním kurzem a v mnoha případech i po něm. S lektory můžete zůstat v kontaktu i nadále a získat tak nového kolegu nebo kolegyni, kteří vám na cestě vaší novou profesí budou inspirací i nadále po skončení rekvalifikačního kurzu.

Ceny rekvalifikačních kurzů v Ostravě se pohybují v rozmezí od cca 10.000 Kč do cca 13.000 Kč. V některých případech vám může pomoci se zaplacením kurzu i úřad práce. Jak v takovém případě postupovat a případně i příspěvek získat, naleznete přímo na webových stránkách úřadu práce. 

Případně, pokud se vám zvýšení kvalifikace hodí pro vaše zaměstnání, můžete se o proplacení kurzu pobavit i se svým nadřízeným. 

Zuzana Dubová

Po vystudování vysoké školy začala působit v HR, kde se věnuje hlavně náborům a v poslední době i HR marketingu a employer brandingu. Již třetím rokem se zabývá školením zaměstnanců v oblasti soft skills. Silnou stránkou jsou její komunikační dovednosti a zápal pro vzdělávání nejen ostatních, ale i sebe. Od roku 2021 spolupracuje se společností Orange Academy s.r.o., kde zastává roli lektorky kurzů Personalistiky a také redaktorky. Práce, kterou dělá musí dávat smysl, a tak přistupuje i k psaní článků. Chce, aby byly přínosné a čtenáři se dozvěděli podstatné informace, které mohou prakticky využít ve své práci i životě.


RekvalifikacniKurzy.cz

Aktuální nabídka kurzů s akreditací seřazená podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing, kurz programování a kurz asistentky/sekretářky. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Pomáháme lidem zvýšit kvalifikaci a najít uplatnění v nových oborech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688