Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  15.03.2023 13:21:48

Za pomoci obřího jeřábu stavbaři usadili novou lávku přes Jizeru - celkové náklady na lávku a vybudování souvisejících stezek jsou přibližně 74 milionů korun

Za pomoci obřího autojeřábu usadili ve středu stavbaři na své místo mnohatunovou konstrukci nové lávky přes Jizeru v blízkosti železničního mostu. Lávka pro pěčí a turisty propojí cyklostezky z Krásné louky a na druhém břehu řeky. Vrcholí tak jedna z největších investíc v Mladé Boleslavi, která začala loni v červnu a kompletně dokončena bude letos v květnu. Její součástí je kromě samotné lávky také síť navazujících cyklotras.
Stavbaři usazují lávku přes Jizeru. Foto Pavel Šubrt
Stavbaři usazují lávku přes Jizeru. Foto Pavel Šubrt

„Děkuji všem, kteří nám s tímto projektem pomáhají. Přes 30 milionů korun jsme vyjednali z Evropské unie, další stěžejní částkou 26 milionů korun přispěl Nadační fond Škoda Auto a díky návaznosti na páteřní cyklotrasy se podílí také Středočeský kraj sumou 3,5 milionu korun. Celkové náklady na lávku a vybudování souvisejících stezek jsou přibližně 74 milionů korun a jedná se tedy o jednu z nejvýraznějších investic, kterou v tomto kalendářním roce dokončujeme,“ řekl první náměstek primátora Jiří Bouška.
Lávka sice byla vestředu usazena na místo, ale její kompletní dokončení a uvedení do provozu bude možné až v květnu. Síť cyklostezek, které jsou součástí investice a které vedou směrem k loděnici, na Ptáckou ulici i od lávky po Krásné louce na druhou stranu směrem po proudu řeky, budou hotovy dříve. Jakmile odjede obří jeřáb a vyklidí se potřebná velká plocha staveniště pro zázemí stavby lávky, bude možné začít stezky dokončovat a na všech úsecích je završit finální asfaltovou vrstvou. To by mělo nastat ještě během dubna.
Autorem přemostění je architekt Josef Pleskot. Budované cyklostezky představují další velký krok k plánovanému postupnému propojení Krásné louky a parku Štěpánka.

Projekt „Nábřežní cyklostezka“, reg.č. CZ.06.1.13/0.0/0.0/16_046/0017257 je spolufinancován Evropskou unií z Integrovaného regionálního operačního programu v rámci IPRÚ Mladá Boleslav. Dále je projekt realizován s finančním přispěním Středočeského kraje ze Středočeského fondu Cyklistické infrastruktury a v neposlední řadě se na výstavbě finančně podílí i Nadační fond ŠKODA AUTO.
loo eu
ligo kraj

Usazování lávky přes Jizeru

Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 15.3.2023 / 15.3.2023

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688