Tereza Drbohlavová (RekvalifikacniKurzy.cz)
Finanční rady  |  09.03.2023 13:24:19

Většina absolventů si platí rekvalifikační kurz účetnictví sami

Uvažujete o rekvalifikačním kurzu účetnictví? Rekvalifikace už dávno není pouze výsadou nabídek úřadů práce pro nezaměstnané. Stále častěji kurzy absolvují lidé, kteří si chtějí rozšířit svou stávající kvalifikaci, nebo získat zcela nové znalosti. Vhodný je i pro podnikatele, kteří zakládají firmu a chtějí rozumět číselným výstupům svého podnikání. Co vás kurz účetnictví naučí? Jak dlouho trvá a kolik stojí? Odpovědi nabízí následující řádky. 

Přínos rekvalifikačního kurzu účetnictví

Do rekvalifikačního kurzu se může zapojit kdokoliv. Jedná se o ideální formu vzdělávání pro dospělé. Začátečníci, kteří mají chuť se stále něco učit, získají navíc lepší uplatnění na trhu práce a zvýší svou kvalifikaci. V kurzu se neztratí ani ti, kteří chtějí zdokonalit své již dosavadní znalosti.

Absolventi rekvalifikačního kurzu účetnictví získají znalosti kompletního účtování od zavedení účetní jednotky až po účetní uzávěrku. Cílem celého rekvalifikačního kurzu je připravit absolventa na zpracování účetnictví pro malé a střední podniky. Díky tomu je celý učební plán postaven na praktických cvičeních, kde si můžete pojmy vyzkoušet v praxi. Získáte tak zkušenosti s vedením účetnictví a nebudete se potýkat s problémy při uplatňování nově nabytých znalostí v praxi.

Vaše šance získat dobrou práci se zvýší, pokud budete mít oficiální osvědčení o rekvalifikaci s číslem akreditace vydané MŠMT ČR. Rekvalifikační kurz využijí i ti, kteří chtějí získat živnostenské oprávnění pro obor účetnictví.

Rekvalifikační kurz účetnictví se hodí podnikatelům i manažerům

Pokud zakládáte firmu, není na škodu absolvovat rekvalifikační kurz účetnictví. Přestože nemusíte vést účetnictví vy osobně, je důležité podstatě účetnictví porozumět. Znalost účetnictví vám navíc pomůže vyhnout se počátečním výdajům, které by vám při zakládání firmy, kdy se počítá každá každá koruna, nemusely vzniknout ihned při zaměstnání účetního. V případě manažerské pozice je to stejné. Většina problémů firmy se skrývá v účetnictví. Manažer, který bude umět vyčíst problémy z čísel ukrytých v účetnictví vždy obstojí, což se po manažerovi často žádá.

Jak dlouho trvá rekvalifikační kurz účetnictví?

Pro získání rekvalifikace se musíte účastnit pravidelných lekcí. Kurz, který obvykle trvá dva až tři měsíce lze absolvovat ve vašem nebo nejbližším městě, kde bydlíte. Orange Academy totiž pořádá kurzy napříč celou Českou republikou, stačí si vybrat. Dlouhodobě nejkratší jsou právě kurzy účetnictví, které lze absolvovat za 9 až 12 vyučovacích dní. Kurzy probíhají standardně v sobotu nebo v neděli od 9 do 15 hodin.

Kolik kurz stojí a kdo jej hradí?

Rozmezí ceny za jeden kurz se pohybuje mezi 9.000 Kč až 15.000 Kč. Taková cena vám vždy zaručí kvalitní službu. Chcete-li se dále vzdělávat sami, můžete si kurz zaplatit sami nebo získat příspěvek od úřadu práce. Lidé si stále více uvědomují, že rekvalifikace není jen pro nezaměstnané. Především v dnešní době si díky kurzu zajistíte lepší postavení na trhu práce, ať už práci momentálně máte či nikoliv. V případě, že v současné době nemáte práci, absolvování kurzu vám pomůže zvýšit vaše šance na její úspěšné nalezení.

Rekvalifikace je změna

Nyní už je to pouze na vás. Rekvalifikační kurz účetnictví je pro vás dobrou volbou, pokud nemáte žádné zkušenosti s účetnictvím nebo pokud si potřebujete oprášit své znalosti. V kurzu se dozvíte jak funguje podvojné účetnictví, jak uzavírat účetní knihy a zjišťovat výsledek hospodářských operací. Pokud zakládáte firmu a chcete pochopit číselné výstupy svého podnikání, vezměte v úvahu rekvalifikační kurz účetnictví.

Tereza Drbohlavová

Psaní textů ji provází od základní školy, kde se podílela na tvorbě školního časopisu. Od roku 2020 podniká v oboru pojišťovnictví a dále jako obchodní konzultantka a pracovnice online marketingu ve společnosti LEADMACHINE, s.r.o. Spojením oborů, ve kterých podniká, získává informace a zkušenosti pro psaní svých textů jako copywriterka. Se společností Orange Academy s. r. o. spolupracuje od roku 2022, kde se převážně věnuje psaní textů o účetnictví, marketingu a pojištění.


RekvalifikacniKurzy.cz

Aktuální nabídka kurzů s akreditací seřazená podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing, kurz programování a kurz asistentky/sekretářky. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Pomáháme lidem zvýšit kvalifikaci a najít uplatnění v nových oborech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688