ec.europa.eu (Evropská komise)
Evropská unie  |  08.03.2023 13:08:33

Výzva k podávání přihlášek do poradní skupiny pro podnikání - Global Gateway

Evropská komise dnes zveřejnila výzvu k podávání přihlášek do poradní skupiny pro podnikání pro Global Gateway, jejímž cílem je získat k členství až 60 členů. Cílem skupiny je propojit výkonné ředitele nebo vyšší vedoucí pracovníky evropských společností a podnikatelských sdružení a zapojit je do výměny názorů s předsedkyní Komise a příslušnými členy sboru komisařů o zavádění strategie Global Gateway. Skupina podpoří Evropskou komisi při posilování strukturované spolupráce s evropským soukromým sektorem v rámci strategie Global Gateway a jejího provádění. Výzva k podávání přihlášek je otevřena do 20. dubna 2023.

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová uvedla:„Díky iniciativě Global Gateway investuje EU do inteligentních, čistých a udržitelných spojení po celém světě s cílem podpořit obchod, posílit hodnotové řetězce a rozšířit hospodářské příležitosti pro EU a naše partnery. Na urychlení ekologické a digitální transformace a na podporu globálního oživení potřebujeme veřejné i soukromé investice. Poradní skupina pro podnikání pro Global Gateway umožní užší spolupráci, abychom mohli plně využít odborných znalostí aktérů z oblasti podnikání a zajistili pro naše partnery transformační dopad.“

Mobilizace soukromého sektoru má zásadní přínos pro zintenzivnění investic v rámci strategie Global Gateway. Poradní skupina pro podnikání bude zajišťovat, aby byly při provádění strategie Global Gateway plně zohledněny vstupy ze soukromého sektoru. Cílem je zvýšit dopad investic strategie Global Gateway, které zahrnují digitální odvětví, odvětví energetiky a dopravy, jakož i posílit zdravotnické, vzdělávací a výzkumné systémy na celém světě.

Informace o poradní skupině pro podnikání pro Global Gateway

Skupinu budou tvořit organizace soukromého sektoru EU, které mají relevantní zkušenosti v odvětvích, na něž se vztahuje strategie Global Gateway, a mají zájem zapojit se do projektů Global Gateway. Členy skupiny budou malé i velké společnosti z EU, obchodní a podnikatelská sdružení a zavedené obchodní sítě. Členové budou jmenováni na tři roky a musí mít ústředí v Evropské unii. První pravidelné zasedání poradní skupiny pro podnikání na vysoké úrovni se bude konat ve druhé polovině roku 2023.

Přihlášky musí být zaslány do 20. dubna 2023 do 14:00SEČ na e-mailovou adresu: EC-GGBAG@ec.europa.eu.

Výzva k podávání přihlášek, podmínky a další informace jsou k dispozici zde.

Členové se musí o členství ucházet, ale vybrané mezinárodní organizace a sítě a evropské finanční instituce může Komise jakožto pozorovatele přizvat přímo.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688