Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  02.03.2023 09:04:10

Policisté zasahovali proti nelegálním převozům migrantů i v Mladé Boleslavi

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) provedli v uplynulých dnech v rámci akce PASS zásahy v souvislosti s převozy nelegálních migrantů přes území Maďarska, Slovenska a České republiky do cílové země, kterou bylo zpravidla Německo, případně další státy západní Evropy. Při akcích, které probíhaly v Brně, Praze a Mladé Boleslavi, bylo provedeno 5 domovních prohlídek, 9 prohlídek jiných prostor a pozemků, ale i další úkony trestního řízení.
Zásah proti podezřelým osobám. Foto POlicie ČR
Zásah proti podezřelým osobám. Foto POlicie ČR

Následně bylo 9 cizinců obviněno z trestných činů „účast na organizované zločinecké skupině“ a „organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice“ spáchaného ve prospěch organizované zločinecké skupiny. Kriminalisté rovněž zajistili 3 motorová vozidla. Pět obviněných bylo vzato do vazby. V případě pravomocného rozsudku hrozí hlavnímu organizátorovi trest odnětí svobody až na 12 let, ostatním členům skupiny hrozí až desetileté tresty.

Dosud bylo zadokumentováno cca 130 případů převezených migrantů, nicméně je předpoklad, že tento počet se navýší. K převozům osob měla skupina využívat své krajany.

"Kriminalisté se věcí začali zabývat v létě loňského roku. Na případu spolupracovali s kolegy z Maďarska, Slovenska a Německa. Organizovaná skupina měla trestnou činnost páchat zejména z prostor kanceláří jedné obchodní společnosti v Brně, která byla založena obviněnými s cílem dodávat zahraniční zaměstnance na trh práce v České republice. V rámci prokázaných a zadokumentovaných převozů osob měli obvinění svojí činností získat několik milionů korun. K věci je třeba dodat, že obvinění se ke své trestné činnosti téměř bez výjimky doznali a uvedli, že se převozy začali zabývat od jara 2022. Policistům se tedy podařilo detekovat jejich činnost již při počátku jejich působení v České republice," uvedl mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.
Při úkonech trestního řízení s kriminalisty NCOZ spolupracovali policisté Útvaru rychlého nasazení, Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje, Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a Ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci.

Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 2.3.2023 / 2.3.2023

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688