mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  22.02.2023 17:24:46

Mnichovská bezpečnostní konference 2023

Mnichovská bezpečnostní konference 2023

22.02.2023 / 14:58 | Aktualizováno: 22.02.2023 / 15:01

Mnichovské bezpečnostní konference (MSC), která se konala od 17. do 19. února 2023, se zúčastnili nově zvolený prezident Petr Pavel a ministr zahraničních věcí Jan Lipavský. Oba absolvovali řadu bilaterálních setkání, Petr Pavel se mimo jiné sešel s francouzským prezidentem Macronem, společně oba posnídali s polským prezidentem Andrzejem Dudou a vystoupili na diskuzních panelech k problematice dezinformací a válce na Ukrajině.

MSC patří k nejvýznamnějším událostem v oblasti bezpečnostní politiky, pravidelně se zde setkávají hlavy států, ministři, představitelé armád a zástupci nevládních organizací. V tomto roce byla konference tematicky zaměřena především na ruskou válku na Ukrajině, předmětem diskuzí byly také situace v Íránu a role Francie a Německa v evropské bezpečnostní politice.

Nově zvolený prezident Petr Pavel absolvoval bilaterální setkání mimo jiné s britským ministrem obrany Benem Wallacem, litevským prezidentem Gitanasem Nausedou, prezidentskou kandidátkou Běloruska v exilu Světlanou Tichanovskou a s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, se kterým Pavel mluvil o vizích svého prezidenství a o francouzských postojích ohledně vývoje války na Ukrajině. Petr Pavel se též zúčastnil diskuzního panelu ke konfliktu na Ukrajině.

Dále se nově zvolený český prezident setkal s bavorským premiérem Markusem Söderem, hovořili o dalším prohloubení česko-bavorských vztahů a o přeshraniční spolupráci.

Ministr zahraničních věcí Jan Lipavský jednal se svými protějšky z Mongolska, Jordánska, Filipín, Kosova a Finska, tématem byla kromě bilaterálních vztahů především válka na Ukrajině. Dále proběhla také řada neformálních setkání, např. s Žannou Němcovovou, dcerou zavražděného ruského opozičního politika Borise Němcova, se kterou ministr zahraničí hovořil o české podpoře ruských disidentů. Ministr Lipavský vystoupil na panelové diskuzi zaměřené na tématiku dezinformací, kde uvedl, že boj s dezinformacemi je dlouhodobou výzvou pro evropské společnosti a jejich demokracie a v kontextu ruské války na Ukrajině je ještě důležitější vytvořit efektivní mechanismy proti šíření dezinformací.

Galerie


MSC 2023

MSC 2023
MSC 2023
MSC 2023
MSC 2023
MSC 2023
MSC 2023
MSC 2023
MSC 2023






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688