Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  19.02.2023 08:47:00

Tři oblasti, které by se měly změnit v Tesle - Víkendář

Ross Gerber, který stojí v čele Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management, je podle Yahoo Finance dlouhodobým býkem u akcií Tesly. Již nějaký čas ale kritizuje Elona Muska a nyní by chtěl získat pozici v dozorčí radě firmy. Co by v případě, že se mu to povede, chtěl na jejím chodu změnit?

Gerber na Yahoo Finance řekl, že Tesla nyní provádí své marketingové aktivity jen na Twitteru. Tam dává „hezká videa“, ale naprostá většina lidí na tuto sociální síť nechodí. Firma by tak podle investora měla expandovat ve svých marketingových aktivitách a v komunikaci k veřejnosti.

Druhou oblastí, kterou je podle experta třeba změnit, jsou servisní služby Tesly. Gerber podle svých slov slyšel mnoho stížností na tuto oblast a „je čas to změnit“. I proto, že Tesle roste řada konkurentů. V neposlední řadě je pak nutné řešit nástupnictví Elona Muska, u kterého je podle investora zřejmé, že se kvůli aktivitám v Twitteru k dennodennímu managementu automobilky jen tak nevrátí. Tesla by měla dosáhnout toho, že lidé po celém světě budou rozeznávat její značku tak, jako to je třeba u Applu.


Gerber byl „velmi zklamán“ z informací, že Musk se bude Twitteru intenzivně věnovat déle, než předtím tvrdil. Letošní rok je přitom pro Teslu významný a investor by rád věděl, kdo je tedy vlastně za vedení firmy nyní zodpovědný. Musk jej prý ujistil, že nezanedbává to, za co je v Tesle zodpovědný. O tom Gerber podle svých slov nepochybuje, ale na druhou stranu je vedení takové společnosti prací na plný úvazek a těžko ji lze dělit s dalšími společnostmi.

Na Yahoo také hovořili o analýze od Barclays, která akcie Tesly doporučuje k nákupu s cílovou cenou 275 dolarů. Automobilka podle analytiků této banky ve svém odvětví „vyniká“, a to jak z krátkodobého, tak z dlouhodobého hlediska. V prvním případě například na poli managementu zásob a ve schopnosti reagovat na ekonomický cyklus, ve druhém pak díky strukturálním změnám v odvětví a v posunu k elektromobilům.

Barclays se věnuje i Fordu a GM. U obou má neutrální doporučení, preferovala by ale GM. Na Yahoo spekulovali o tom, že hlavní výhodou GM může být vytvoření jednotné platformy, která by mimo jiné měla přinést úspory nákladů. K Tesle by se pak podle Barclays mohl nejvíce přiblížit Rivian. Jde o „čistou sázku na elektromobily, která by jako jediná mohla být další Teslou.“ Příčinou jsou technologie, které tato společnost používá a rozvíjí.


Zdroj: Yahoo Finance


Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688