Tereza Drbohlavová (RekvalifikacniKurzy.cz)
Finanční rady  |  17.02.2023 10:27:32

Top 7 rekvalifikačních kurzů v roce 2023

Rok 2023 už je v plném proudu. Mnoho lidí začíná svůj rok předsevzetími. Proč by jedno z takových předsevzetí nemohlo být zaměřené na rekvalifikaci? Pokud uvažujete o rekvalifikaci či změně povolání, podívejte se na 7 nejlepších rekvalifikačních kurzů v roce 2023. 

Rekvalifikační kurz účetnictví

Pokud se chcete věnovat kariéře účetního, není nic jednoduššího, než se zapsat do rekvalifikačního kurzu účetnictví. Začátečníci, kteří tento kurz úspěšně absolvují, budou schopni vést účetnictví pro malé a střední podniky.

Rekvalifikační kurz se zaměřuje na zvládnutí celého procesu účtování, od zavedení účetní jednotky až po účetní uzávěrku. Kurz je vhodný i pro ty, kteří již účetnictví znají, ale chtějí si své znalosti oprášit nebo rozšířit.

Tip! Rekvalifikační kurzy jsou cestou pro získání živnostenského oprávnění, např. pro profesi účetní.

Rekvalifikační kurz personalistiky

Hlavním důvodem pro výběr tohoto rekvalifikačního kurzu je skutečnost, že po odbornících na lidské zdroje je velká poptávka, jejich obor nyní zaznamenává značný rozmach. Kurz je primárně určen pro nováčky, ale je vhodný i pro osoby, které mají určité předchozí znalosti z oblasti HR a chtějí si je prohloubit.

V tomto kurzu se naučíte samostatně řídit personální agendu od přijímání nových zaměstnanců, jejich zaškolování, vedení bezpečnosti práce až po ukončování pracovních poměrů. 

Rekvalifikační kurz marketingu

Rekvalifikační kurz online marketingu je nejlepším způsobem, jak zvýšit příjmy vaší společnosti nebo získat dobře placenou práci v tomto odvětví. Základem kurzu je práce s online nástroji, jako jsou sociální sítě, vyhledávače, reklama atd. Zjistíte, jak vytvořit efektivní plán, který zahrnuje fázi samotného plánování a výběr nejlepší metody pro dosažení cíle. Rozpočet a marketingová strategie jdou ruku v ruce.

V tomto kurzu se naučíte, jak vypočítat návratnost investic. V neposlední řadě je velmi důležité pokračovat ve vzdělávání. Získáte kontakty na marketingové odborníky, reklamní agentury a další zásadní informace získáte v magazínech o online marketingu.



 



Rekvalifikační kurz programování

Rekvalifikační kurz programátora webových aplikací je určen všem, kteří chtějí vytvářet zajímavé webové stránky pro své podnikání nebo zaměstnání. Do kurzu se mohou přihlásit i úplní začátečníci, kteří se chtějí naučit základy programování webových aplikací a chtějí začít novou kariéru.

Kurz poskytuje možnost naučit se vytvářet webové aplikace s využitím databází. Využívat a logicky chápat strukturu programovacích jazyků, orientovat se v dané oblasti, vyhledávat potřebné zdroje a uspořádat si informace potřebné pro pozdější tvorbu webových stránek.

Rekvalifikační kurz – daňový specialista

Kurz by měli absolvovat všichni, kdo chtějí porozumět složitým daňovým otázkám. Rekvalifikační kurz vám umožní důkladně porozumět daňovým pravidlům. Budete mít také přístup k prémiovým článkům o daních a účetních specialitách. Pojmy o daních z příjmu, o silniční dani či dani z přidané hodnoty už pro vás nebudou cizí.

Tip! O kurzy účetnictví, daní a zpracování mezd je zájem už řadu let. 

Rekvalifikační kurz asistentky

Ti, kteří si chtějí zdokonalit své administrativní dovednosti nebo se naučit nové, by se měli přihlásit do rekvalifikačního kurzu pro asistenty. Absolventi tohoto kurzu si osvojí dovednosti pro administrativní řízení. Zejména znalost práce s textem je klíčová pro všechny administrativní práce. Jedná o organizaci práce ostatních zaměstnanců firmy a vedení zápisů.

V rámci školení můžete rozvíjet své telefonické dovednosti a znalost českého jazyka. Asistentka je často vizitkou celé firmy, proto je nezbytné porozumět společenským normám a způsobu reprezentace firmy. V neposlední řadě musí asistentka znát zákony, správně vést dokumentaci a spravovat osobní údaje.

Rekvalifikační kurz mzdového účetnictví

Hlavní výhodou výběru rekvalifikačního kurzu mzdového účetnictví se základy personalistiky je, že je vytvořen tak, aby absolventi zvládli komplexně vést mzdové účetnictví pro malé a střední podniky.

Kromě toho si, ale osvojíte i základy personalistiky s primárním zaměřením na zákoník práce. Aby si absolventi kurzu látku vyzkoušeli a neměli s ní problémy v praxi, je v tomto kurzu kladen velký důraz na procvičování znalostí prostřednictvím praktických příkladů.

Tereza Drbohlavová

Psaní textů ji provází od základní školy, kde se podílela na tvorbě školního časopisu. Od roku 2020 podniká v oboru pojišťovnictví a dále jako obchodní konzultantka a pracovnice online marketingu ve společnosti LEADMACHINE, s.r.o. Spojením oborů, ve kterých podniká, získává informace a zkušenosti pro psaní svých textů jako copywriterka. Se společností Orange Academy s. r. o. spolupracuje od roku 2022, kde se převážně věnuje psaní textů o účetnictví, marketingu a pojištění.


RekvalifikacniKurzy.cz

Aktuální nabídka kurzů s akreditací seřazená podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing, kurz programování a kurz asistentky/sekretářky. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Pomáháme lidem zvýšit kvalifikaci a najít uplatnění v nových oborech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Pá   0:00  Pohlídejte si náležitosti darovací smlouvy na nemovitost Petr Holub (MojeNebankovka)
Čt 10:57  Povolené přečerpání, nebo kreditní karta? Po čem sáhnout? Iva Grácová (Bezvafinance)
Čt   8:00  Domácnost za poloviční náklady. Přejděte na smart home Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Penzijní připojištění se mění, pro koho je výhodné Petr Holub (MojeNebankovka)

Přečtěte si také:

06.03.2024Proč absolvovat rekvalifikační kurz v IT? Tereza Drbohlavová (RekvalifikacniKurzy.cz)
17.04.2023TOP 5 rekvalifikačních kurzů v Plzni Romana Hubáčková (RekvalifikačníKurzy.cz)
02.03.2023Rekvalifikační kurzy v Praze 2023: Získejte konkurenční výhodu Romana Hubáčková (RekvalifikačníKurzy.cz)
15.02.2023Rekvalifikační kurzy v Liberci: Klíč k novým pracovním příležitostem Michaela Prátová (RekvalifikačníKurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688