skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  10.02.2023 11:39:23

Prodeje ojetých vozů v rámci programu Škoda Plus udržují dynamiku, nestandardní situaci navzdory

Výsledek za rok 2022 svědčí o neutuchajícím zájmu českých zákazníků o kvalitní ojeté vozy s prověřenou historií.

„Program Škoda Plus se za 13 let svého existence na českém trhu etabloval mezi zákazníky a stal se pilířem obchodní stability našich autorizovaných partnerů. Téměř 43 tisíc prodaných ojetých vozů potvrzuje v kontextu celého roku stabilní zájem. I přes současné nepředvídatelné období v automobilovém průmyslu nadále platí, že dlouhodobým strategickým cílem programu je prodávat přes 100 000 vozů ročně. V letošním roce očekáváme růst prodejů přibližně o 3 %.“


Tomáš Duchoň, vedoucí prodeje českého zastoupení automobilky Škoda Auto

Zákazníci preferují vozy do pěti let stáří.
Program Škoda Plus přispívá ke kultivaci prodeje ojetých vozů všech značek a výrazně pomáhá v omlazování vozového parku. V uplynulém roce projevili zákazníci programu Škoda Plus největší zájem o tzv. Vyzkoušené vozy, což jsou automobily do 5 let stáří. Jejich podíl činil 51 % a o 2 procentní body překonal výsledek z předchozího roku. Mírný pokles zaznamenaly tzv. Roční vozy, které zahrnují mladé ojeté vozy do 18 měsíců od první registrace s maximálně 30 000 najetými kilometry. Pro automobil z této kategorie se rozhodlo 20 % kupujících a v absolutní hodnotě jich bylo více než 8 500. Největší vliv na prodeje zánovních vozů má jejich dostupnost, která prošla za poslední tři roky zásadní změnou. Kvůli výpadkům ve výrobě a prodlužovaným operativním leasingům je na trhu vozů této kategorie méně než před rokem 2020. Zbylých 29 % připadá na starší ojeté vozy.

Škoda Fabia a Škoda Octavia – tradiční stálice českého trhu jsou žádané i jako ojetiny.
Nejpopulárnějším modelem v programu Škoda Plus byla Fabia s 8 650 prodanými vozy (20,2% podíl na celkových prodejích). Následovaly další modelové řady mladoboleslavské automobilky: Octavia (7 450 vozů, 17,4 %), Superb (3 510 vozů, 8,2 %), Scala (3 080 vozů, 7,2 %) a Kodiaq (2 610 vozů, 6,1 %). Více než polovina prodaných vozidel (58,3 %) měla zážehový motor a 39,3 % vozů bylo vybaveno vznětovým motorem. Pokračoval trend rostoucích prodejů automatických převodovek, které si loni vybralo přes 42 % zákazníků. I zájemci o ojetý vůz začínají zvažovat alternativní pohonné jednotky. Celkem 1,4 % z nich si vybralo čistý elektromobil, další 1 % pak dalo přednost jiným typům pohonů (hybridní či plynové). Nejprodávanějšími elektrickými modely byly Enyaq iV, VW ID.3 a Audi E-Tron.

Značka zavazuje: kultivace prostředí důležitým posláním lídra trhu.
Většina automobilů prodaných prostřednictvím programu Škoda Plus byla zakoupena jako nová v ČR, což s sebou nese výhodu dobře zmapované historie. Průměrný věk všech prodaných vozidel činil 5 let, průměrný nájezd 61 925 km a průměrná cena 491 821 . Program Škoda Plus aktuálně nabízí více než 8 700 vozů, z nichž přes 1 700 tvoří Roční vozy a více než 4 000 Vyzkoušené vozy. Vybrané automobily v nabídce jsou k dispozici s řadou dalších atraktivních výhod. Například zákazníci, kteří využijí financování, mohou u některých vozů získat prodlouženou záruku nebo tři prohlídky zdarma. Na velkou část vozů se vztahuje pětiletá záruka od výrobce, případně je k nim možné získat předplacený servis.

Prověřené ojeté vozy z certifikovaného programu Škoda Plus jsou k dispozici na 154 prodejních místech po celé České republice. Denně aktualizovaný výčet nabízených modelů najdou zájemci na portálu www.skodaplus.cz a mohou se tak seznámit s vyhlédnutým exemplářem dříve, než se vydají ke konkrétnímu prodejci. Značka Škoda Plus je dnes největším obchodníkem s ojetými vozy na českém trhu a díky pobočkám u většiny autorizovaných partnerů Škoda Auto Česká republika také regionálně nejdostupnějším. Díky tomu, že jsou blízko zákazníkům a detailně znají lokální prostředí, jsou všichni prodejci Škoda Plus zárukou seriózního přístupu k výkupu i prodeji a přispívají tak ke kultivaci tuzemského obchodu s ojetými vozy

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688