Patria (Patria Finance)
Investice  |  07.01.2023 14:55:00

Metaverzum ve fázi budování a dveře, které Facebooku otevřel Musk

Metaverzum se nachází tak maximálně ve fázi budování, vedle softwarového příběhu je to ale i příběh hardwaru. Pro CNBC to uvedl Casey Newton z Platformeru, podle kterého letos rostly ceny headsetů pro metaverzum a příští rok ukáže, kam se bude vývoj v této oblasti ubírat dál.

Newton se domnívá, že pro rozvoj metaverzu musí dojít k technologickému pokroku právě na straně hardwaru. Mimo jiné se to týká například kapacity a hmotnosti baterií v headsetech či toho, aby se nepřehřívaly. V neposlední řadě „,musí zlevnit, aby se dostaly do rukou spotřebitele.“ Během deseti let by podle experta mohl nastat znatelný technologický posun v této oblasti.

Na CNBC se následně diskutovalo o tom, které společnosti by z případného rozmachu metaverzu mohly těžit. Vedle samotné společnosti Meta by to podle některých názorů mohly být například NVIDIA či společnosti zaměřující se na cloudové služby. Newton k tomu dodal, že se můžeme ptát i na to, co by dělala Meta, kdyby se nevěnovala rozvoji metaverzu. „Snažila by se dohnat TikTok,“ míní expert, podle kterého se firma také „zoufale snaží vymanit z platformy Applu“.

Namísto využívání platforem jiných firem chce mít Meta „svůj vlastní hardwarový ekosystém“. V něm „by si hrála podle vlastních pravidel“. Expert má za to, že jediný způsob, jak toho dosáhnout, je si takový systém postavit. Jinak řečeno, Meta „musí takové investice podnikat, aby získala budoucnost, po které touží.“

Ranjan Roy, který působí jako editor v Margins, na CNBC řekl, že podle něj meta nepřijde s žádným velkým obratem, co se týče výdajů na metaverzum. I přesto však bude příští rok velkou změnou, protože firma tvrdí, že sem bude investovat asi 20 % svých volných zdrojů. O velkou změnu jde podle experta proto, že doposud nikdy se o podobném stropu nehovořilo.

Roy míní, že obrat probíhá i v jádrovém podnikání Facebooku. Podle něj se totiž po převzetí Twitteru Elonem Muskem ukazuje, že problémy s obsahem sociálních sítí mohou být mnohem horší, než tomu bylo u Facebooku. Ten tak už nyní není považován za toho nejhoršího. Tuto pozici převzal Twitter a vedení Facebooku chce „vejít do dveří, které otevřel Musk.“ Pokud by Facebook skutečně chtěl tuto příležitost využít, „investoři by se k němu hrnuli zpátky.“


Zdroj: CNBC


Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

25.05.2022Problémy, které se v metaverzu neřeší ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
11.02.2020Musk: Facebook je chromý Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688