chmi.cz (ČHMÚ)
Z regionů  |  15.12.2022 12:28:00

Pravé zimní počasí pokračuje, v pátek znovu nasněží, víkend bude lákat na hory

V průběhu středečního odpoledne a večera na většině území opět sněžilo a nejčastěji připadlo od 1 do 5 cm sněhu, ale v Beskydech a okolí převážně 5 až 10 cm. Na většině území tak leželo ve čtvrtek ráno alespoň 1 až 5 cm sněhu, místy 5 až 10 cm a na Ostravsku i v nižších a středních polohách 10 až 20 cm. 

❄️Na hřebenech všech našich nejvyšších hor již leží minimálně 40 cm sněhu. Výjimkou jsou jen Krušné hory kde leží na Klínovci necelých 30 cm. Nejvíce sněhu dnes hlásí beskydská Lysá hora, 68 cm. Naposledy byl takto podobně sněhově bohatý 15. prosinec na všech našich horách v roce 2018, letos však navíc leží hodně sněhu i mimo hory.

❄️⛷🏂⛸🏒Podmínky k zimním sportům budou v následujících dnech velmi dobré. Kromě strojově upravených běžeckých stop a rozšiřujícímu se počtu upravených sjezdových tratí si na své již někde přijdou i bruslaři.

❄️Ve čtvrtek odpoledne se v severozápadní polovině území oblačnost místy protrhá a bude převládat slunečné počasí. Už k večeru a během noci na pátek ale bude od jihu znovu přibývat oblačnost a postupně se bude přidávat sněžení. Sněžení se během pátečního dne rozšíří na většinu území. Trvaleji a vydatněji by mělo sněžit na horách v jihovýchodní polovině území (5 až 15 cm a ojediněle i více) a naopak nejméně sněhu by mělo napadnout v Krušných horách (do, případně okolo 5 cm). Během pátečního večera a noci na sobotu by mělo sněžení postupně slábnout.

❄️V sobotu bude zpočátku ještě převládat na horách velká oblačnost a zejména na horách na severovýchodě území může doznívat slabé sněžení, ale postupně se bude oblačnost protrhávat, a to především na horách na jihozápadě území, kde by mělo být více slunce☀️.

V místech, kde bude po celou noc na neděli už převažovat jasné počasí a uklidní se vítr, budou nedělní ranní teploty klesat teploty na horách velmi nízko🌡. Největší pravděpodobnost je opět na Šumavě, případně v Krušných horách, kde v mrazových kotlinách mohou být dosaženy velmi nízké teploty. V průběhu nedělního dne by mělo postupně na všech horách převládnout pěkné slunečné počasí☀️. Jako tip na víkend musíme znovu vybrat Šumavu, protože tam je největší pravděpodobnost nejdelší doby slunečního svitu.


   

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688