Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  22.11.2022 09:43:44

Colt CZ: Očekávání na 9M22: Vysoká marže začíná slábnout vlivem inflace

Společnost Colt CZ Group (dříve CZG) zveřejní hosp. výsledky za 9 měsíců roku ve středu 23. 11. před otevřením trhu. Očekáváme, že tržby meziročně vzrostly o 38,2 % na 10,505 mld. . Zhruba polovina tohoto rychlého růstu je dána akvizicí americké společnosti Colt na jaře 2021, druhá polovina růstu pak plyne z plnění dodávek pro Armádu ČR a z rostoucího odbytu do dalších evropských a asijských státůUpr. zisk EBITDA podle nás vzrostl o 51,3 % na 2,44 mld. a EBITDA marži očekáváme na úrovni 23,2 %. Marže je sice meziročně výše, ale klesá z 25,5 % v první polovině letošního roku. Ve 3. kvartále se totiž podle nás naplno začala projevovat inflace v důležitých nákladových položkách jako energiích a kovechSpolečnost navíc na jaře zvyšovala mzdy v českém i americkém provozu. I tak je marže 23,2 % nad 21 %, které management indikoval jako minimum pro letošní rok. Na finanční úrovni čekáme překlopení do mírné ztráty, neboť Colt CZ platí meziročně vyšší úrokové náklady a také zaúčtovává tzv. earn-out, tedy potenciální budoucí doplatek v akciích za akvizici Coltu. Společnost reportuje upravený čistý zisk, který tento nepeněžní earn-out vylučuje. Upravený čistý zisk očekáváme ve výši 1,47 mld. či 43,4 /akcie

Colt CZ bude pořádat konf. hovor v 10:00 v den oznámení výsledků. Za klíčová témata považujeme (1) výhled na letošní rok, (2) vývoj v komerční poptávce v USA i v poptávce ze strany ozbrojených složek v Evropě po vypuknutí konfliktu na Ukrajině a (3) dopad inflace na předpokládané náklady v příštím roceSoučasný výhled managementu počítá s tím, že by tržby měly vzrůst z 10,7 mld. loni na letošních 14,0 – 14,6 mld. a upr. zisk EBITDA by pak měl činit 3 – 3,3 mld. po loňských 2,17 mld. . Management již na posledním konf. hovoru snížil výhled na tržby právě kvůli posunům v komerční poptávce v USA, ale ponechal výhled na zisk EBITDA díky solidnímu vývoji marže v první polovině roku. Očekáváme potvrzení současného výhledu managementem. Pokud by výsledky za 9M zhruba odpovídaly našemu odhadu, společnost by podle nás měla za celý rok dosáhnout tržeb 14,2 mld. a upr. zisku EBITDA 3,16 mld. . Pro cenu akcie by mohlo být podporou potvrzení výhledu, ale může na druhou stranu reagovat citlivě na projekci nákladů pro příští rok. 

  

J&T BANKA, privátní a investiční banka úspěšných

Od roku 1998 nabízí služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytuje specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688