plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  02.11.2022 20:54:14

Plzeň: Od čtvrtka se začne opravovat další část Rokycanské. V sobotu v noci bude uzavřena křižovatka ulic Rokycanská a Jateční

Od čtvrtka se začne opravovat další část Rokycanské. V sobotu v noci bude uzavřena křižovatka ulic Rokycanská a Jateční

Ředitelství silnicdálnic opravuje od začátku srpna křižovatku Rokycanská x Jateční. Cílem je prodloužit oba odbočovací jízdní pruhy ve směru Zruč – Senec – Doubravka v křižovatce ulic Rokycanská a Jateční a opravit původní povrchy. Od čtvrtka 3. listopadu se začne frézovat pravá strana Rokycanské v úseku před křižovatkou Rokycanská x Jateční. V sobotu 5. listopadu v nočních hodinách dojde k dočasnému kompletnímu uzavření silnice I/26 před křižovatkou ulic Rokycanská a Jateční ve směru z centra města. Důvodem je demontování stávajícího portálu dopravního značení. Hotovo by mělo být 12. listopadu.

foto: A. Jarošová

stav k 2. 11. 2022

Od čtvrtka 3. listopadu dojde k další fázi opravy Rokycanské ulice. „Ve čtvrtek 3. listopadu v ranních hodinách překlopíme nynější omezení na levé straně, která bude zprůjezdněna, na omezení pravé strany. To znamená, že bude uzavřen pravý průběžný a pravý odbočovací pruh, k Albertu bude možno odbočit z průběžného pruhu. Zítra zároveň dojde k frézování stávajícího krytu. Pokládka nové asfaltové vrstvy je naplánována na 10. a 11. listopadu. V mezičase budou dofrézovány nerovnosti, vyčistí se komunikace, vytrhají se stávající přídlažby podél stávajících obrub, upraví se nivelety uličních vpustí a kanalizačních šachet, vyspraví se příčné a podélné trhliny, ošetří se spáry v napojeních a aplikuje se spojovací postřik. Na závěr se položí asfaltové souvrství,“ informoval zhotovitel opravy Rokycanské ulice společnost STRABAG.

„Jsem velmi rád, že Ředitelství silnicdálnic ČR ve spolupráci se zhotovitelem stavby naplánovali tyto práce na noční hodiny, v čase od 00:15 do 04:00 hodin. Omezení dopravy pro občany bude tedy minimální. Tímto směrem bychom chtěli jít v budoucnu, tedy pracovat na opravách komunikací v noci, a to v lokalitách, kde nebudou rušit noční klid občanů,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravyživotního prostředí Aleš Tolar.

Objízdná trasa bude vedena ulicemi Lobezská, Revoluční, Dlouhá.

Policisté žádají řidiče, aby respektovali přechodná dopravní značení a objízdnými trasami projížděli s nejvyšší opatrností.

Ředitelství silnicdálnic ČR rozdělilo práce na opravě silnice I/26 – Rokycanská do dvou etap. První etapa, která je již dokončena, zahrnovala opravu povrchu stávající vozovky v Rokycanské ulici od úseku přibližně 200 metrů nad křižovatkou Masarykova – Rokycanská, až po křižovatku u Gambrinusu. Druhá etapa, jež je nyní v realizaci, zahrnuje prodloužení obou odbočovacích jízdních pruhů ve směru na Zruč – Senec – Doubravku a opravu daných povrchů. Dopravní omezení skončí do konce listopadu tohoto roku. Po dobu výstavby je omezena průjezdnost ulicí Rokycanská, v obou směrech, z větší části pouze omezením počtu průjezdných pruhů.

Na jaro příštího roku se přesune ta část stavby, která zahrnuje opravu křižovatky Rokycanská x Masarykova a Rokycanská x Jateční. O konkrétních dopravních omezeních bude veřejnost včas informována.

Text: Adriana Jarošová


 

Zveřejněno: 2. 11. 2022, Adriana Jarošová

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688