Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Cestování  |  31.10.2022 14:19:22

Na podporu cestovního ruchu pro rok 2023 vyčlenil Středočeský kraj dvacet milionů korun

Podpora turistických center, podpora významných kulturních, společenských či sportovních akcí a podpora rozvoje destinačních managementů Středočeského kraje, to jsou dotační programy, které dnes schválilo krajské zastupitelstvo. Celková částka na podporu cestovního ruchu v těchto dotačních programech má přesáhnout 20 miliónů korun. Programy se pro žádosti otevřou v závěru tohoto roku.

Středočeský Fondu podpory cestovního ruchu v programu na podporu turistických informačních center připravil celkem šest tematických zadání. Co je jejich obsahem, vysvětluje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda: „Pro příští rok jsou připraveny finance na podporu webových stránek, přičemž zvláštní důraz klademe na vytváření jazykových mutací. Dále je podpora určena na multimediální produkty a moderní technologie v oblasti cestovního ruchu. Zde jde například o různé navigační systémy, mobilní průvodce či například interaktivní naučné stezky. Nabídka těchto aplikací je v dnešní době velice žádaná. Další tematické okruhy se týkají propagačních předmětů tištěných i elektronických, zařízení turistických center, kde je nově důraz na veřejnou wifi, či například také podpory zaměstnanosti na letní sezonu.“ Na podporu turistických informačních center kraj vyčlenil částku 1,5 milionu korun a žádosti bude možné podávat od 4. do 23. ledna 2023.

Další dotační program Středočeského Fondu podpory cestovního ruchu je určen významným kulturním, společenským a sportovním akcím přispívajícím k rozvoji cestovního ruchu. „Jde zejména o festivaly, významné mezinárodní akce či mimořádné sportovní události. Důležitými kritérii pro hodnocení jsou návštěvnost minimálně tisíc osob a nadregionální význam akce,“ uvádí radní Švenda. Příjem žádostí bude probíhat od 12. do 30. prosince 2022. Do programů na podporu akcí kraj připravil finance v celkovém objemu 10 miliónů korun.

Do podpory rozvoje cestovního ruchu spadá rovněž dotační program na podporu rozvoje destinačních managementů Středočeského kraje. Celková alokovaná výše finančních prostředků v tomto programu je 8,7 miliónů korun. Oproti předcházejícímu roku jsme opět navýšili objem finančních prostředků o 1,7 milionu korun. Naším cílem je kromě podpory rozvoje cestovního ruchu také profesionalizace certifikovaných oblastních a lokálních organizací destinačních managementů na území Středočeského kraje. Zároveň chceme napomoci zkvalitnění a zefektivnění spolupráce mezi organizacemi destinačních managementů a Středočeskou centrálou cestovního ruchu,“ uvádí radní Švenda. Ve Středočeském kraji působí celkem 11 organizací destinačních managementů, z toho Toulava z.s působí přes hranici kraje a Český ráj z.s. přes hranici dvou krajů. V samotném Středodočeském kraji jde o Berounsko, z.s., Turistickou oblast Kutnohorsko a Kolínsko z.s., Kraj blanických rytířů, z.s., Pojizeří a Polabí, z.s., Posázaví o.p.s., Turistickou oblast Mělnicko-Kokořínsko, z.s., Kladensko-Slánsko, z.s., o Turistickou oblast Brdy a Podbrdsko, z.s. a o Středočeskou centrálu cestovního ruchu, která působí jako krajská organizace destinačního managementu. Lhůta pro podání žádostí o finanční podporu na rok 2023 je stanovena od 12. 12. 2022 do 30. 12. 2022.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688