Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  24.10.2022 10:26:00

Akcie liberecké HARDWARIO debutovaly na pražské burze. Firma řeší projekty v USA, Brazílii i v Evropě

Aktualizováno

S akciemi liberecké společnosti HARDWARIO se dnes, v pondělí 24. 10. 2022 začalo obchodovat na trhu START pražské burzy. Obchodování bylo zahájeno na 17 a ukončeno na 18 s přírůstkem 5,88 procenta, uvedla pražská burza na Twitteru. Firma prostřednictvím primárního úpisu, který skončil minulý týden, získala více než 48 milionů v novém kapitálu. Investovat ho chce do globální expanze, posílení týmu a skladových zásob, uvedl Alan Fabik, generální ředitel a spoluzakladatel firmy, která je českým inovátorem v oblasti internetu věcí (IoT).

Obchodování s novou emisí bylo zahájeno v rámci pravidelné denní aukce na trhu START. Ticker emise, tedy název, pod kterým je zařazena v obchodním systému XETRA, je HWIO. Minimální obchodované množství – lot, činí 1 000 ks. Aukce emisí na trhu START probíhají denně od 9:00 do 12:30.

Akcie liberecké HARDWARIO startují na pražské burze

"Náš úpis akcií skončil úspěšnou emisí všech nabízených akcií. Zájem o akcie byl dokonce výrazně větší a burza musela svým systémem objednávky krátit. Získali jsme nový kapitál ve výši přes 48 mil. , který zainvestujeme do naší globální expanze, posílení týmu a skladových zásob. S akcionáři i veřejností chceme aktivně komunikovat a představovat projekty, o které jsme se opírali při diskusích s investory v rámci IPO. Dnes popisujeme ty nejdůležitější, které jsou základem našich nejbližších obchodních plánů. Jsem přesvědčen, že naše budoucí výsledky budou mít příznivý vliv na růst ceny akcií a že se vyplatí naše akcie držet dlouhodobě," uvádí Alan Fabik.

Projekty v USA i Brazílii

Obchodní příležitosti pro své výrobky a služby vidí HARDWARIO v průmyslových oborech jako výroba, retail, správa budov, zemědělství, lesnictví nebo zdravotnictví.

V USA byla podle firmy dokončena pilotní instalace IoT sítě a senzorů pro významného hráče v energetice. Nasazení řádově tisíců svých senzorů očekává firma v několika příštích letech. V Kanadě se rozjel pilotní projekt IoT meteostanic, které přinášejí univerzitě UBC data pro její analýzu rizik vzniku lesních požárů. Potenciál nasazení dalších tisíců senzorů je více než reálný, domnívá se také firma.

V Brazílii se partner IoT Conecta dostal k zakázce u jednoho z největších zpracovatelů masa, pro kterého připravuje projekty monitoringu výroby a spotřeby v objemech vyšších stovek zařízení ročně.

Australský partner CT4 nasazuje IoT monitoring výroby a spotřeby u několika větších firem. Potenciál je podle HARDWARIO opět ve vyšších stovkách zařízení ročně.

V Evropě se rozjíždí spolupráce s jedním z mobilních operátorů, se kterým bude HARDWARIO nabízet řešení monitoringu výroby a spotřeby energií pro průmyslové podniky. Společně s partnerem ADASTRA se digitalizuje maloobchod a připravují se obří projekty pro velké značky z potravinářského a hračkářského průmyslu.

S partnerem eMan firma spolupracuje na společných IoT produktech, které se brzy dostanou na trh. Významně podle firmy rostou také projekty HARDWARIO www.vyrobni.report a www.energeticky.report, které se nasazují ve větších výrobách s mezinárodním přesahem. Pro některé výrobce pak HARDWARIO transformuje průmyslová zařízení z offline verzí na online. Jde například o elektrocentrály nebo tepelná čerpadla.

Zdroje: BCPP, Hardwario

Foto: Hardwario

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688