Lidé (Lidé)
Lidé  |  20.10.2022 19:38:32

Generálním ředitelem společnosti MOL Česká republika se stal Ľuboš Dinka

Od začátku října přebírá vedení společnost MOL Česká republika nový generální ředitel   Ľuboš Dinka. V oboru se pohybuje již více než 20 let a svým působením tak naváže na práci Richarda Austena, který řídil druhou největší síť čerpacích stanic v Česku doposud.

Během působení Richarda Austena prošly servisní stanice MOL významným rozvojem. Došlo k rozšíření produktových linií s maloobchodním zbožím i nabídky kávy a občerstvení, společnost začala dodávat inovovaná paliva MOL EVO a poskytovat možnost dobíjení elektromobilů. Zároveň MOL dlouhodobě působí i na velkoobchodním i logistickém trhu a jako jeden z klíčových hráčů zásobuje český trh s pohonnými hmotami. Výrazně se tak podílí na energetické bezpečnosti České republiky.

Ľuboš DinkaJsem rád, že můžu navázat na práci svého předchůdce Richarda Austena. Věřím, že zkušenosti, které jsem získal na řadě pozic ve Skupině MOL na Slovensku i v Maďarsku, uplatním i na českém trhu. Těším se na spolupráci se všemi kolegy a jsem si jist, že budeme všem našim zákazníkům v Čechách, jak maloobchodním, tak velkoobchodním, nadále poskytovat kvalitní produkty a služby,“ uvedl ke svému nástupu do pozice generálního ředitele MOL Česká republika Ľuboš Dinka.

Po ukončení univerzitního studia na Národohospodářské fakultě v Bratislavě nastoupil Ľuboš Dinka v červnu 1988 do společnosti SLOVNAFT, a.s. Z pozice odborného pracovníka cenového oddělení se stal brzy vedoucím a od ledna 2004 působil ve funkci vedoucího segmentu prodeje palivových karet. V říjnu 2006 byl jmenován na pozici výkonného ředitele a jednatele společnosti MOLSlovensko, spol. s.r.o.

Jeho kariéra se dále rozvíjela a od roku 2009 se stal vedoucím prodeje v rámci slovenského trhu, o pět let později byl jmenován do funkce obchodního manažera tmavých produktů ve Skupině MOL v Budapešti. Zároveň zastával funkci vedoucího exportního prodeje ve společnosti SLOVNAFT, a.s. V roce 2016 se stal vedoucím nepalivových produktů Skupiny MOL a o půl roku později již zastával funkci ředitele Downstream Prodej, opět ve společnosti SLOVNAFT, a.s.


MOL Česká republika, s. r. o. je se 304 čerpacími stanicemi dnes druhým největším provozovatelem sítě čerpacích stanic na českém trhu. Silnou pozici zastává MOL také v oblasti velkoobchodu, kde patří k vedoucím obchodním společnostem v oblasti distribuce a prodeje motorových paliv a maziv. Ambicí Skupiny MOL v ČR je stát se první volbou pro zákazníky jak v maloobchodě, tak v oblasti velkoobchodu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688