Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Investice  |  17.10.2022 16:13:29

Jedenáctou zastávkou v Kladně skončila série akcí Ochutnej Evropu. Program v největších středočeských městech zaujal desítky tisíc návštěvníků

festival Ochutnej Evropu

Poslední ze série food festivalů Ochutnej Evropu se uskutečnila v sobotu 15. října v Kladně. Středočeský kraj uspořádal celkem jedenáct představení evropských chutí, vůní a kultury v největších krajských městech. Cílem celé tour uspořádané při příležitosti předsednictví České republiky v Radě Evropské Unie bylo přiblížit občanům kraje příjemnou formou výhody, které Evropská unie přináší. Prostřednictvím putovní výstavy si mohli návštěvníci prohlédnout projekty hrazené z financí EU, které v průběhu let vznikly ve středočeských městech a obcích a k tomu ochutnat a poslouchat to nejlepší z Evropy. Festival během dvou měsíců přilákal desetitisíce návštěvníků. Záštitu celé akci udělil ministr pro evropské záležitosti ČR pan Mikuláš Bek.

Každý víkend během posledních dvou měsíců hostila největší středočeská města festival Ochutnej Evropu. Desítky tisíc návštěvníků ochutnávaly evropské delikatesy na náměstích středočeských měst. Do Kladna v sobotu s dalšími členy krajské rady dorazila opět také hejtmanka Petra Pecková. Z podia, a poté i osobně a malým dárkem, poděkovala všem prodejcům i celému realizačnímu týmu. Nezapomněla ani na samotné návštěvníky. „Děkuji všem organizátorům za jejich neskutečné nasazení, všem prodejcům, včetně našich středních škol, za jejich dobroty, které jsme během celého festivalu mohli ochutnávat. Děkuji i kapelám Madame Royale a Wotazník, které nás na všech zastávkách doprovázely a umožnily nám Evropu poznat i prostřednictvím největších evropských hitů od známých kapel. A samozřejmě díky i všem těm, kteří mnohdy i přes nepřízeň počasí, přišli a ochutnávali Evropu,“ uvedla středočeské hejtmanka.

Návštěvníci mohli kromě ochutnávání evropských chutí poznávat Evropu i v dalších oblastech. Během celého festivalu si mohli prohlédnout také putovní výstavu projektů a staveb oceněných odbornou veřejností a realizovaných na území Středočeského kraje, které byly financovány právě z prostředků Evropské unie. Na přípravě výstavy kraj spolupracoval s Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství a s Českou komorou architektů.

Kromě vítězných kapel loňského ročníku Skutečné ligy, Madame Royal a Wotazník, které představily návštěvníkům výběr hudebních hitů z jednotlivých zemí Evropské Unie, na každém z jedenácti zastavení vystoupily také kapely Eddie Stoilow a Šárka Vaňková. „Na začátku tohoto festivalu jsme slibovali, že návštěvníci budou moci ochutnávat Evropu doslova všemi smysly. Tisíce návštěvníků nám snad dá za pravdu, že se nám tento „výlet do Evropy“ opravdu podařil. Děkuji všem, kteří se na této akci podíleli a děkuji i všem návštěvníkům, že spolu s námi přicházeli oslavit jedinečnost Evropské Unie v různorodosti chutí, zvyků i hudebních produkcí,“ hodnotí průběh celého festivalu radní pro oblast kultury, památkové péče i cestovního ruchu Václav Švenda.

Celkově proběhla akce v jedenácti středočeských městech, přičemž třídenní zastávku hostila Lysá nad Labem. Organizační zajištění měla na základě výběrového řízení na starosti agentura A-Propos, koordinační stránku série akcí pak zajišťovala Středočeská centrála cestovního ruchu.


festival Ochutnej Evropu (Obrázek se otevře do nového okna)
Kladno - rada kraje na Ochutnej Evropu (Obrázek se otevře do nového okna)
makronky (Obrázek se otevře do nového okna)
festival Ochutnej Evropu (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688