kr-zlinsky.cz (Zlínský kraj)
Z regionů  |  05.10.2022 09:15:00

V Uherskohradišťské nemocnici otevřeli zmodernizovaný plicní pavilon, přestavbu za téměř 260 milionů financoval kraj

5.10.2022
V Uherskohradišťské nemocnici otevřeli zmodernizovaný plicní pavilon, přestavbu za téměř 260 milionů financoval kraj

ZLÍNSKÝ KRAJ – Moderní zázemí pro obory plicního lékařství, neurologie, onkologie i některá další diagnostická pracoviště nabídne nově zrekonstruovaný plicní pavilon, který byl včera slavnostně otevřen v Uherskohradišťské nemocnici. Přestavbu pavilonu vyčíslenou na téměř 260 milionů korun financoval Zlínský kraj, jenž je vlastníkem budovy. Nábytek a lékařskou technologii hradila Uherskohradišťská nemocnice z vlastních zdrojů.

„Chtěl bych vedení Uherskohradišťské nemocnice velmi poděkovat a pochválit za její aktivní přístup a nastolení trendu plánovaných oprav a rekonstrukcí jednotlivých pavilonů. Svou jasnou vizí motivuje i ostatní nemocnice v kraji a je jejich velkým vzorem,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

„Postupná modernizace areálu Uherskohradišťské nemocnice má za sebou další úspěšně dokončenou etapu. Jsem ráda, že je dlouhodobá spolupráce na zvelebování nemocnice znát a výsledkem je špičkové zázemí jak pro pacienty, tak pro personál. Věřím, že bude dobře sloužit občanům celého regionu,“ doplnila náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Olga Sehnalová.

Rozsáhlá rekonstrukce plicního pavilonu zahrnovala práce na elektroinstalaci, kanalizaci i vodovodech. Byly doplněny nové příčky, vyměněny omítky, podlahy, keramické obklady, stropní podhledy. V rámci úprav byla nainstalována nová vzduchotechnika, vybudováno ocelové schodiště a přístavba se dvěma výtahy a evakuačním schodištěm. Na střeše budovy je umístěna fotovoltaika, která nemocnici pomůže s náročným energetickým provozem.

„Jsem moc rád, že nová přestavba plicního pavilonu přinese Uherskohradišťské nemocnici nejen vyšší kvalitu péče, ale i větší komfort pro pacienty našeho regionu a lepší zázemí pro personál oddělení. Velké poděkování patří Zlínskému kraji, který je investorem stavby. Zrekonstruovaný pavilon doplňuje moderní komplex vzájemně propojených budov a přímo navazuje na centrální objekty chirurgických a interních oborů,“ sdělil předseda představenstva Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek. „Za dva roky oslaví nemocnice sto let, neusínáme proto na vavřínech a toto jubileum bychom chtěli oslavit dokončením dalších projektů, mezi které patří především rekonstrukce staré interny, přístavba na porodnicko gynekologickém oddělení a rekonstrukce spalovny,“ doplnil plány na stavební investice v příštích letech předseda představenstva.

Práce na rekonstrukci plicního pavilonu započaly v září 2020 a jejich dokončení proběhlo dle časového harmonogramu stavby. V první polovině října bude zahájeno stěhování jednotlivých pracovišť, následně bude spuštěn plný provoz většiny oddělení.

Zpracoval: Jan Vandík (s využitím tiskové zprávy Uherskohradišťské nemocnice)

5. 10. 2022


plicni-4.jpg
plicni-5.jpg
plicni-6.jpg
plicni-13.jpg
plicni-14.jpg
plicni7.jpg
plicni8.jpg
plicni9.jpg
plicni10.jpg
plicni11.jpg
plicni7.jpg
plicni8.jpg
plicni9.jpg
plicni10.jpg
plicni11.jpg
plicni12.jpg
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688