Cianews.cz (ČIA)
Údaje o firmách  |  06.05.2003 14:51:06

GE chce získat 20 tisíc klientů Union banky



Náklady GE Capital Bank na výplatu klientů bývalé Union banky dosáhnou deseti milionů korun. Hlavním profitem pro banku bude kromě zvýšeného povědomí o značce 20 tisíc nových klientů, které chce GE Capital Bank z portfolia bývalé Union banky získat. ČIA to řekl člen představenstva GE Capital Bank Jiří Klumpar.

Pro celý letošní rok si GE Capital Bank dala za cíl získat 100 tisíc nových klientů, dosud jich má téměř 650 tisíc. Dalším přínosem pro banku je podle jejího tiskového mluvčího Jana Hainze mediální publicita, která je s výplatou vkladů spojená. "V posledních dnech je frekvence článků v novinách o naší bance oproti normálnímu stavu desetinásobná," řekl ČIA Hainz.

Pozitivní obraz banky však může ohrozit nespokojenost klientů s částkou, kterou jim banka vyplatí. Na základě zákona totiž klienti dostanou 90 procent vkladu v maximální výši 25 tisíc euro (asi 793 tisíc korun), částka však bude očištěna také o započtené pohledávky ve splatnosti. Pokud měl klient Union banky například úvěr, budou jeho vklad zkrácen o splátky z doby, kdy kvůli uzavření banky splácet nemohl. "Očekáváme, že reklamací, které ovšem bude vyřizovat Fond pojištění vkladů nikoli naše banka, bude jedno procento z celého objemu," dodal Hainz.

Hlavní nápor výplat chce banka zvládnou ve třech sobotách, kdy bude otevřeno 78 poboček pouze pro klienty Union banky. "Klientům Union banky v těchto dnech zasíláme dopis, ve kterém naleznou datum, čas a místo kam by si měli pro peníze přijít bez čekání. Je však pouze na jejich zvážení, zda se budou pokyny řídit," dodal. V průběhu prvního měsíce bude podle Klumpara vyplaceno 70 procent všech vkladů.

Během výplaty, která bude podle zákona trvat do 16. května 2008, bude podle odhadu GE Capital Bank vyplaceno 12,5 miliardy korun 109 tisícům fyzickým a 5180 právnickým osobám. Banka chce ve spolupráci s policií a bezpečnostními agenturami posílit ostrahu poboček a jejich okolí. Jak řekl Klumpar, existuje totiž nebezpečí, že by se lidé odnášející si peníze stali obětí loupeže. Proto GE Capital Bank klientům doporučí, aby si peníze nechali převést elektronicky a nevybírali hotovost.

Union banka definitivně přišla o licenci 2. května. V současné době ČNB připravuje návrh k soudu na zrušení akciové společnosti Union banka a jmenování jejího likvidátora. Majoritním vlastníkem Union banky je italský finanční investor Invesmart, který v ní vlastní 22,6 procenta a jedná ve shodě s Union Group, které patří 75,36 procenta akcií. Majoritním vlastníkem Union Group je rovněž Invesmart.

-vp-,-ph




©ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslověi zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0


Poslední zprávy z rubriky Údaje o firmách:

Pá 12:44  Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688