Cyrrus (Cyrrus)
Akcie ve světě  |  18.08.2022 11:31:34

Komentář k červencovým trhům: Světové indexy se z červnových minim pomalu zotavují.

Světové indexy se z červnových minim pomalu zotavují. Centrální banky přesto dál pokračují v boji proti vysoké inflaci. Ekonomiku v Číně ohrožují nové varianty covidu-19.

Indexy se začínají zvedat. Z medvěda se tak pomalu stává opět medvídě. Investoři se přesto dál obávají, jaká opatření centrální banky zvolí v boji proti inflaci. Plošné zvyšování cen (a tedy inflace) vyvolávají tlak na vyšší mzdy a ty naopak tlačí na růst inflace. A my se tak zamotali do jedné velké inflační spirály.

Do jiné, tentokrát covidové, spirály se zřejmě chytla Čína. I když se země začíná po uvolnění proticovidových opatření otřepávat, nové varianty covidu její ekonomiku opět ohrožují.

„Mírně pozitivní zprávou pro akcie je, že aby Čína zabránila ekonomické katastrofě, bude muset zmírnit regulatorní tlaky,“ řekl Tomáš Pfeiler, portfolio manažer CYRRUS.

Valuace a ocenění

Náladu na trzích ale zatím zvedají zveřejněné kvartální výsledky společností. Negativní překvapení ale můžou přinést opět její zchlazení. Akcie totiž můžou opět nečekaně padat.

Tenčí zásoby, nižší ceny. Takovou strategii teď razí Walmart, americký řetězec provozující diskontní obchodní domy. A s cenou dolů jdou i tržní stratégové a investiční banky – hodnota indexu S&P 500 by se podle nich měla do konce roku vyšplhat o víc než 12 % na hodnotu téměř 4 500, dříve odhadovali vyšší částku. Odborníci v CYRRUS na to ale mají zcela opačný názor.

Centrální banky

Evropská centrální banka zvedla v červenci úrokové sazby poprvé za posledních 11 let. Zároveň představila antifragmentační balíček, který upravuje pravidla jejího nakupování dluhopisů. Získat je může pouze od ekonomicky vyrovnaných zemí, jejichž veřejné finance jsou udržitelné. Které dluhopisy jsou „ty pravé“ a které by měla naopak odmítat, ale banka neupřesnila.

Společnost CYRRUS, a.s., je licencovaným obchodníkem s cennými papíry a jednou z největších investičních společností v České republice. Mimo investičních služeb na míru každému investorovi nabízí CYRRUS i korporátní služby jako firemní poradenství, management emise dluhopisů vaší firmy, služby depozitáře fondů kvalifikovaných investorů nebo realizaci měnových konverzí a zahraničních plateb za výhodných podmínek.
V roce 2020 společnost oslavila výročí 25 let svého působení na kapitálových trzích.

Více informaci na: www.cyrrus.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688