pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Dotace  |  17.08.2022 00:00:00

Pardubice: Žádat o dotace bude jednodušší, vznikne nový portál

Žádat o dotace bude jednodušší, vznikne nový portál

Žádat o dotace bude jednodušší, vznikne nový portál
(17.8.2022)

Pardubický kraj chce zjednodušit proces podávání žádostí o různé dotace. Vzniknout má speciální dotační portál, kde bude možné získat všechny informace a přímo přes něj žádost elektronicky podat.

„Zjednodušení podávání žádostí o dotace považuji za zcela zásadní. Digitalizace a elektronizace výrazně postoupila, a proto jsem požádal všechny odbory Krajského úřadu Pardubického kraje, aby se připravily na postupný přechod z osobního podání žádostí o dotace na výhradně elektronické. Rok 2023 by měl být kombinací obou forem. Ten další pak již čistě elektronický,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Jedná se o systém, který se bude týkat kompletní elektronizace dotačního procesu Pardubického kraje. „Jde o příjem žádostí o programové i individuální dotace, kontrolu a hodnocení žádostí, vyúčtování a vyhodnocení dotací Pardubického kraje. Pro žadatele, ať už jsou to obce, firmy či neziskovky by zprovoznění dotačního portálu Pardubického kraje znamenalo příjemnou změnu podávání žádosti o dotace v rámci krajských dotačních programů,“ uvedl krajský radní pro inovace a regionální rozvoj Ladislav Valtr.


Současný příjem papírových žádostí, které jsou podávány buď na podatelnu krajského úřadu nebo zasílány poštou či datovou schránkou, by byl nahrazen elektronickým podáváním žádostí o dotace včetně příloh. To znamená, že přímo z vlastního počítače by bylo možné žádosti do systému dotačního portálu zadávat, a to včetně příloh, a nebylo by již tedy nutné žádné dokumenty zasílat poštou. „Náklady na pořízení dotačního portálu Pardubického kraje se pohybují okolo částky 5,5 milionu korun. Pro rozpočet kraje však předpokládáme výrazně nižší zátěž, protože chceme využít příležitost spolufinancování z IROP. Výzva by měla být vyhlášena v srpnu 2022,“ uvedl Valtr s tím, že v současné době je již zpracována studie proveditelnosti a podána žádost o stanovisko Odbor hlavního architekta eGovermentu na Ministerstvu vnitra ČR. „Nyní začíná příprava zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku na samotný dotační portál, která se plánuje vyhlásit na přelomu září a října. Pokud půjde vše podle předpokladů tak se nasazení dotačního portálu plánuje pro příjem žádostí pro rok 2024,“ dodal Valtr.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688