Petr Pelc (Zainvestuj.to)
Akcie ve světě  |  26.07.2022 11:15:27

Apple spustil nabízení slev na své špičkové iPhony


 

Společnost Apple Inc. oznámila poměrně vzácnou maloobchodní propagaci v Číně, která nabízí slevy na své špičkové iPhony a související příslušenství před uvedením svých zařízení nové generace. Slevy přicházejí v době, kdy se čínská ekonomika snaží odrazit od velkých poklesů z důvodu Covid-19 a to hlavně v Šanghaji a Pekingu, které poškodily prodeje předních domácích značek smartphonů od Xiaomi Corp. po Vivo a Oppo. Apple se vzepřel trendu tím, že v červnu podle národních statistik zaregistroval zdravý růst dodávek do Číny, ačkoli aktuální slevy naznačují, kam bude přebytečné zásoby směřovat do druhé poloviny roku.

Oslabující spotřebitelská poptávka, inflace a problémy s dodavatelským řetězcem způsobily ve druhém čtvrtletí 9% pokles celosvětových dodávek chytrých telefonů. Největší nápor tohoto poklesu zaznamenaly čínské společnosti, které postihl až dvouciferný pokles. Apple tradičně mezigeneračně nechává ceny iPhonů beze změny, i když letošní ekonomický otřes jej již přiměl k jednomu neobvyklému kroku: zvýšení cen v Japonsku v reakci na drasticky oslabený jen. Firma Apple má ve čtvrtek oznámit fiskální výsledky za třetí čtvrtletí a očekává se, že vykáže nejpomalejší čtvrtletní růst tržeb od prvních dnů pandemie. Globální ekonomické události dohánějí společnost, která plánuje příští rok zpomalit investice a omezit pracovní kapacity.  

Společnost nabízí několik platebních možností v Číně, včetně splátkových plánů a nižších cen pro studenty. Ale už roky se brání jakýmkoliv slevám na své vlajkové produkty v této zemi. I když je po iPhonech nadále velká poptávka, sleva by měla Applu pomoci odstranit přebytečné zásoby z posledního období. Tato akce přichází také jen pár měsíců před představením iPhonu 14, který je plánovaný na září. Apple již diverzifikuje svůj dodavatelský řetězec, aby zajistil, že při uvedení iPhone 14 nebude problém s distribucí.

Petr Pelc, hlavní analytik zainvestuj.to  


Zainvestuj.to

On-line tržiště firemních českých dluhopisů Zainvestuj.to propojuje investory s ověřenými firmami. Investor získá výnos nad hladinou inflace a české firmy kapitál k dalšímu růstu. Vše online a bez starostí.

Více informaci na: www.zainvestuj.to

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688