plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  08.07.2022 09:03:58

Parkovací lístek jako celodenní jízdenka v MHD platí od 7. července pro řidiče, kteří zaparkují u konečné tramvaje na Borech

Parkovací lístek jako celodenní jízdenka v MHD platí od 7. července pro řidiče, kteří zaparkují u konečné tramvaje na Borech

Od čtvrtka 7. července platí nový režim parkoviště P+R na Borech v Dobřanské – Kaplířově ulici u konečné tramvaje číslo 4. Toto parkoviště je prvním svého druhu na území města, které za zvýhodněných podmínek umožní dojíždějícím motoristům pohodlně přestoupit do vozidel plzeňské MHD a ulevit tak dopravě v centru.

Nové parkoviště dostává po několikaměsíčním volném provozu nový řád. Lístek na parkování se stává celodenní jízdenkou. „Denní sazba za parkování byla Radou města Plzně stanovena na 60 korun. Při vjezdu na plochu parkoviště obdrží řidič parkovací lístek, který funguje jako celodenní jízdenka na MHD. Ta stojí běžně při koupi ve voze MHD 66 korun. Řidiči, kteří mají na Plzeňské kartě nahrané předplatné pro zónu 001 Plzeň nebo mají oprávnění k bezplatné přepravě, tak zaplatí pouze celodenní parkovné ve výši 20 korun, 40 korun za jízdné neplatí. Aby se omezilo dlouhodobé parkování a byla zajištěna volná kapacita parkoviště pro dojíždějící řidiče, byl stanoven také poplatek 100 korun za každou noc, kdy vozidlo zůstane odstavené na parkovišti,“ vysvětlil Ondřej Vohradský ze Správy veřejného statku města Plzně, která systém zvýhodněného parkování pro řidiče využívající pro další cesty po městě MHD připravovala.

Parkoviště P+R v Kaplířově ulici

Parkoviště P+R v Kaplířově ulici

„Parkoviště na konečné na Borech je prvním parkovištěm P+R v Plzni, na kterém tento systém zvýhodněného parkování pro uživatele MHD zavádíme. Je součástí dlouhodobé strategie města omezující individuální automobilovou dopravu v centru a preferující tu veřejnou, pěší a cyklistickou. Dálniční přivaděč od Přeštic totiž pro cestu do práce v Plzni využívá mnoho dojíždějících, kteří se přestupem na tramvaj či autobus mohou vyhnout dopravním zácpám. Rádi bychom obdobná parkoviště P+R vybudovali i u dalších příjezdových komunikací do Plzně,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravyživotního prostředí Michal Vozobule. Na parkovišti u nové konečné tramvaje číslo 4 na Borech v Dobřanské – Kaplířově ulici je řidičům k dispozici 318 parkovacích míst, vjezd je opatřen závorami s automatem na parkovací lístky, který funguje nepřetržitě.

Text: Eva Barboková


Zveřejněno: 8. 7. 2022, Martin Pecuch


 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688