plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  30.06.2022 12:04:01

Plzeň hostí nejdéle hrající mezinárodní tenisový turnaj v ČR. Na Slavii hraje 128 hráčů z celého světa 52. ročník Ex Pilsen Babolat Cup

Plzeň hostí nejdéle hrající mezinárodní tenisový turnaj v ČR. Na Slavii hraje 128 hráčů z celého světa 52. ročník Ex Pilsen Babolat Cup

Za účasti prezidenta Českého tenisového svazu a zároveň prezidenta evropské federace Tennis Europe Iva Kaderky a primátora Plzně Pavla Šindeláře byl zahájen ve středu 29. června mezinárodní tenisový turnaj juniorů Ex Pilsen Babolat Cup. Hraje se již tradičně na kurtech TK Slavia Plzeň na Borech, kvalifikace 52. ročníku se odehrála od 27. do 28. června, hlavní zápasy začaly 29. června a potrvají do 3. července. Turnaj se koná za finanční podpory města Plzně a pod záštitou prvního náměstka primátora Romana Zarzyckého.

Fotografie: A. Jarošová

Fotografie: A. Jarošová

 

„Ex Pilsen je mezi turnaji juniorů fenoménem a legendou, protože na světě je málo turnajů, které se mohou pyšnit přívlastky dlouhý a skvělý. A především jím prošlo mnoho skvělých tenistů. Mezi stovkou juniorů na světě má Česká republika 22 juniorů, více mají jen Spojené státy americké – 28. Děkuji za podporu našeho sportu také městu Plzni. Tenis je jeden z našich nejúspěšnějších sportů a ve světě dělá naší republice skvělé jméno, stejně tak jako například plzeňské pivo,“ uvedl při zahájení turnaje prezident Ivo Kaderka a zavzpomínal, že do Plzně na Slavii přijel před 25 lety jako kandidát na prezidenta Českého tenisového svazu.

Na turnaji Ex Pilsen hráli v minulosti Maria Šarapovová, Lleyton Hewitt, Tomáš Šmíd, Petr Korda, Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, Jana Novotná, Nicole Vaidišová, Lucie Šafářová nebo Andrea Hlaváčková.

Fotografie: A. Jarošová

„Před 25 lety jsem hrál kvalifikaci tohoto turnaje, v tom samém roce jako zde hrál Lleyton Hewitt. Ten, kdo hraje v Plzni, se může stát světovou jedničkou. Jsem velmi rád, že tento mezinárodní turnaj juniorů s letitou tradicí se hraje právě v Plzni, městě, které významně podporuje jak kulturu, tak sport,“ řekl na kurtech Slavie primátor Plzně Pavel Šindelář, pro kterého bylo toto zázemí v mládí domácím prostředím.

„Navzdory koronaviru se nám podařili dva poslední ročníky zachovat a odehrát. Jsme tedy nejstarším mezinárodním turnajem juniorů na území České republiky bez přerušení. Turnaj je zařazen do kalendáře ITF (Mezinárodní tenisová federace) hráčů do 18 let. Doufáme, že se v nejbližší budoucnosti prosadí i více domácích hráčů, pro které naše akademie pod klubem TK Slavia Plzeň vytváří skvělé podmínky k tréninku,“ vysvětlil prezident TK Slavia Plzeň Jan Hlaváček.

Řediteli turnaje Jiřímu Kováříkovi ml. a celému organizačnímu týmu udělalo radost to, že byl po dlouhé době značný zájem z řad českých tenistů a tenistek a podařila se zcela naplnit kvalifikace. „Do Plzně se sjelo 128 hráčů a hráček z 21 zemí a čtyř kontinentů. V konkurenci Wimbledonu je těžké dostat do Plzně absolutní špičku. Nejvýše nasazeným tenistou je 50. hráč světového žebříčku ITF Srb Branko Djurič. Pět hráčů je do 105. místa, nejvýše nasazené dívky jsou okolo 105. místa světového žebříčku,“ doplnil Jiří Kovářík ml.

Text: Adriana Jarošová

Fotogalerie

Začal mezinárodní tenisový turnaj juniorů Ex Pilsen Babolat CupZačal mezinárodní tenisový turnaj juniorů Ex Pilsen Babolat CupZačal mezinárodní tenisový turnaj juniorů Ex Pilsen Babolat CupZačal mezinárodní tenisový turnaj juniorů Ex Pilsen Babolat CupZačal mezinárodní tenisový turnaj juniorů Ex Pilsen Babolat CupZačal mezinárodní tenisový turnaj juniorů Ex Pilsen Babolat CupZačal mezinárodní tenisový turnaj juniorů Ex Pilsen Babolat CupZačal mezinárodní tenisový turnaj juniorů Ex Pilsen Babolat Cup

Zveřejněno: 30. 6. 2022, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688