Research (eToro)
Kryptoměny  |  27.06.2022 13:31:20

Bitcoin se drží nad 20 000 USD, Shiba Inu na vrcholu a tether navázaný na GBP


Bitcoin se drží nad 20 000 $

Bitcoin, největší kryptoměna na světě, se v uplynulém týdnu udržel nad cenovou hladinou 20 000 amerických dolarů a zastavil tak pokles z předchozích týdnů. 

Zatím je příliš brzy na to, abychom mohli říci, zda se bitcoin na úrovni 20 tisíc dolarů ustálil. Strach na kryptotrhu poněkud opadl, ale zcela nezmizel.

Minulý týden se kryptoaktivum začalo obchodovat kolem 19 500 dolarů a poté se na platformě eToro posunulo až na 21 500 dolarů. Ether podobně zahájil týden kolem 1 050 dolarů, než se obchodování zvýšilo a skončilo zhruba na 1 200 dolarech

Trhy s kryptoměnami jsou velmi citlivé na americké trhy, zejména na rozhodnutí měnové politiky Fedu v boji proti rostoucí inflaci. Zvyšování úrokových sazeb a rostoucí výnosy dluhopisů ovlivnily v posledních měsících ocenění amerických akcií, a tím i trhy s kryptoměnami

Během výpovědi v Kongresu minulý týden Jerome Powell zopakoval závazek Fedu snížit inflaci. Čteme-li to mezi řádky, naznačuje to, že další zvyšování sazeb teprve přijde. Zda je další zvyšování sazeb v cenách trhů zakalkulováno, nebo zda bude mít i nadále vliv na ocenění, se teprve uvidí.

Rostoucí rizika recese, špatné zisky a výhledové pokyny společností by mohly dále ovlivnit ceny na akciových trzích. Vzhledem k nedávným korelacím by mohly být ovlivněny i ceny kryptoměn.

 

Zahájení činnosti Fóra pro standardy Metaverse

Skupina významných technologických firem založila "Fórum pro metaverse standardy", které má zajistit dodržování přísných norem v rychle rostoucím odvětví. Tento krok vypadá jako jasný pokus o samoregulaci a stanovení základních standardů kvality života uživatelů, aby se předešlo jakémukoli odporu a zajistila se určitá interoperabilita mezi metaversy. 

Nová skupina zahrnuje velká jména, jako jsou Epic Games, Huawei, Ikea, Meta, Microsoft, Nvidia, Sony Interactive Entertainment a Qualcomm. Velcí hráči včetně Robloxu a Nianticu však ve skupině nápadně chybí. 

Tato zpráva má pozitivní dopad na kryptoaktiva spojená s metaverse, jako jsou The Sandbox (SAND) a Decentraland (MANA). Kryptoměny existují v centru hnutí metaverse, dávají ekonomikám v metaversi opodstatnění a poskytují hráčům využitelnost. Vývoj, jako je tento, který pomáhá upevnit základy tohoto odvětví, by mohl podpořit cenu. 

 

Shiba Inu je na vrcholu

Kryptoměna Shiba Inu (SHIB) v současnosti roste a za poslední týden vzrostla o více než 50 %. SHIB se v současné době do jisté míry podařilo vybočit z trendu na širším trhu s kryptoměnami, přičemž cena se pohybuje výrazně směrem vzhůru, i když zatím nedosahuje úrovní z loňského roku.  

Cenu tokenu žene vzhůru řada faktorů. Částečně se na vyšším trendu podílejí velcí investoři, kteří token nakupují, přičemž jeden z nich najednou nasbíral 150 miliard tohoto kryptoaktiva. 

Cenu však nahoru žene také povaha sítě, v níž se v posledních dnech spálilo více než 62 miliard tokenů, což snížilo nabídku a podpořilo ceny. 

To potenciálně předznamenává změny, které se v síti Ethereum chystají prostřednictvím projektu "The Merge", jenž se snaží přejít z modelu proof-of-work na model proof-of-stake - což by mohlo mít podobný dopad jako pálení, protože by se mince uzamkly prostřednictvím stakingu. 

 

Tether uvádí na trh token GBP

Hlavní poskytovatel stablecoinů Tether oznámil, že v červenci hodlá spustit stablecoin vázaný na libru šterlinků. Firma již má token v amerických dolarech, eurech a jüanech a oznámila, že plánuje spustit také token v mexickém pesu. 

Tento krok podtrhuje rostoucí význam stablecoinů v kryptosektoru. Stablecoiny poskytují důležitou likviditu a stabilitu na trhu a zároveň zachovávají on-ramps pro uživatele a investory, kteří chtějí snadno přecházet mezi jednotlivými kryptoaktivy. 

Přidání stablecoinu krytého librou je dobrou zprávou pro Spojené království, které se tak může zařadit mezi špičkové hráče v této sféře. Tether je v tomto prostoru dobře zavedeným hráčem a s blížícími se regulacemi kolem stablecoinů ve Spojeném království by měl mít dobrou půdu pro nadcházející změny.

Simon Peters, eToro

 

Jedná se o marketingové sdělení a nemělo by být považováno za investiční poradenství, osobní doporučení ani za nabídku či výzvu k nákupu nebo prodeji jakýchkoli finančních nástrojů. Tento materiál byl připraven bez ohledu na konkrétní investiční cíle nebo finanční situaci a nebyl připraven v souladu s právními a regulačními požadavky na podporu nezávislého výzkumu. Jakékoli odkazy na minulou výkonnost finančního nástroje, indexu nebo balíčku investičních produktů nejsou a neměly by být považovány za spolehlivý ukazatel budoucích výsledků.

 

Veškerý obsah v této zprávě má pouze informativní charakter a nepředstavuje finanční poradenství. eToro neposkytuje žádné záruky a nenese žádnou odpovědnost za přesnost nebo úplnost obsahu této publikace, která byla připravena s využitím veřejně dostupných informací.

 

Kryptoměny jsou volatilní nástroje, které mohou ve velmi krátkém časovém horizontu výrazně kolísat, a proto nejsou vhodné pro všechny investory. Kromě obchodování prostřednictvím CFD není obchodování s kryptoakciemi regulováno, a proto na ně nedohlíží žádný regulační rámec EU. Váš kapitál je vystaven riziku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688