Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Údaje o firmách  |  31.05.2022 16:11:27

Dva roky od akvizice Walmarku společností STADA třinecký výrobce doplňků stravy investuje do technologií a proniká na nové trhy

  • Plány se daří plnit nad očekávání v době akvizice. Od roku 2017 je možné sledovat meziroční nárůst o 30-40 %.
  • Walmark díky akvizici expandoval, nyní dodává své produkty do více než 70 zemí na všech kontinentech světa krom Jižní a Severní Ameriky. Nově se jedná například o země jako Taiwan, Filipíny, Francie nebo třeba Španělsko, kde má STADA dobré zastoupení. Jedná se o skokový růst.
  • Za největší přínosy akvizice je možné považovat: růst nových technologií a další modernizace – například 3 nové technologie na kapslování, sachet a stick, automatizace skladu, růst továrny – vznik centra excelence, 60% růst počtu zaměstnanců oproti stavu před akvizicí, export léčiv do dalších zemí.
  • „Nejvíce mě těší, že jsme dokázali zainvestovat tak, že jsme vybudovali nový prostor a nové technologie na sachet, stick a kapslování a dokončili automatizaci skladu, čímž jsme zvětšili jeho kapacitu,“ říká ředitel STADA v České republice Tomáš Mihál.

Po akvizici došlo také k navýšení skladovacích kapacit, z původních 4 600 proběhl od akvizice nárůst na 10 000 skladovacích míst. Sklad vedle růstu kapacit zaznamenal také obrovskou modernizaci – klasické retracky vystřídaly automaticky naváděné vozíky, které pomohly zvýšit bezpečnost i efektivitu práce.

Akvizice přilákala do společnosti profesionály z různých oborů, což vedlo k modernizace a celkovému zvýšení efektivity. V rámci managementu došlo k obměně zhruba ze 70 %. To vše vedlo také k příchodu nových talentů z oblastí FMCG, automotive a dalších.

Posun přišel také v péči o zaměstnance. Výrazně se zvýšily investice do personálu, řeší se více bezpečnost práce a ergonomie pracoviště. Z dříve poměrně neefektivního prostředí se stalo dynamické pracoviště.

Do budoucna je v plánu rozšířit výrobní kapacity a přivést na trh další produkty. V horizontu tří let se zvažuje také přístavba v rámci výrobní fabriky, což pomůže také zaměstnanosti v regionu.

V současnosti probíhá vývoj 80 nových produktů, které budou směřovat na různé trhy. I to umožnila akvizice. Transferových a vývojových projektů je celkem 87, z toho je 36 transferových a 51 vývojových.

Počet příchozích transferů, tedy přesun výroby produktů z jednoho výrobního zařízení do druhého, se v současné době pohybuje okolo 36. Do Česka směřuje zejména výroba doplňků stravy, právě v tom totiž leží expertíza českého výrobního závodu (centrum excelence). Naopak výroba léčiv míří například do závodu v Srbsku či Německu.

Silnou stránkou Walmarku i před akvizicí byly vývojové laboratoře. Laboratoř je projektovaná jako maloprovoz (simuluje výrobní podmínky), takže díky této koncepci jsme schopni minimalizovat odchylky během transferu vyvinutého produktu z laboratoře do výroby. Není nutné provádět výrobu optimalizačních šarží na výrobním zařízení, které standartně jdou do likvidace. Zkušený tým vývojářů schopný realizovat paralelně velké množství projektů,“ říká ředitel výrobního závodu Martin Hefner.

Infobox
Z posledních investic kromě výrobních technologií se jedná například o: 
Investice v hodnotě 100.000 EUR do přestavby šaten tak, aby byly pro zaměstnance praktičtější a přívětivější.
Zkulturnění jídelny (výmalba prostor, výměna osvětlení, instalace klimatizací)
Modernizace zasedacích místností, prostoru hlavní recepce.


STADA Arzneimittel AG má sídlo v Bad Vilbelu v Německu. Skupina sleduje strategii dvou pilířů, zaměřených na generika, včetně speciálních léčiv, a na výrobky pro zákazníky, které nejsou na lékařský předpis. Skupina STADA Arzneimittel AG prodává své výrobky v přibližně 120 zemích po celém světě. Za finanční rok 2020 dosáhla skupina STADA čistých tržeb ve výši 3 010,3 milionu EUR a EBITDA ve výši 713,3 milionu EUR. K 31. 12. 2020 měla skupina STADA po celém světě 12 301 zaměstnanců.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Údaje o firmách:

Pá 12:44  Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688