Inzerce (Inzerce)
Podnikání  |  23.05.2022 10:00:26REKLAMA

Podnikání podpoříte půjčkou s výhodnou úrokovou sazbou

V začátcích podnikání nebo v průběhu podnikání v době, kdy klesají tržby, můžete využít výhodných půjček pro podnikatele. Jsou flexibilní, splácení můžete dokonale přizpůsobit aktuální situaci.

Půjčka pro podnikatele v začátcích

Podnikatelé mají obecně zhoršenou situaci v případě, že chtějí žádat o půjčku u banky. Proces je komplikovanější a administrativně náročnější. Je třeba doložit historii podnikání, několik daňových přiznání zpětně, zůstatky na účtu nebo soupis vystavených faktur. Banky jsou při půjčování peněz obezřetné, v současné době prověřují i potenciál a rizika oboru, ve kterém podnikáte.

Mnoho půjček je podnikatelům zamítnuto zejména při začátcích podnikání nebo v dobách, kdy zaznamenají pokles tržeb. Bohužel to jsou právě situace, kdy podnikatelé potřebují největší podporu. Jak situaci řešit? Kde získat půjčku pro podnikatele v začátcích?

Jednoduché vyřízení půjčky pro podnikatele

Bankovní instituce nejsou jedinou možností, kde získat půjčku pro podnikatele. Půjčky pro podnikatele poskytují i nebankovní společnosti. Jen je třeba být nanejvýš obezřetní při výběru nebankovní půjčky.

Úvěry jsou poskytovány jak za výhodné úrokové sazby, kdy RPSN odpovídá konkurenčním nabídkám na finančních trzích, ale objevíte i poskytovatele, kteří nabízejí půjčky s RPSN ve stovkách procent. Taková půjčka samozřejmě podnikatelům nepomáhá. Dokonce by mohla být příčinou ukončení dosud úspěšného podnikatelského modelu.

RPSN je sazba, která uvádí skutečné roční náklady úvěru. Je v procentech. Pokud si například půjčíte 20 tisíc korun u neseriózního poskytovatele se sazbou RPSN 180 %, celkem zaplatíte 36 tisíc korun.

Půjčka 500 000 Kč, dostatečná hotovost v začátcích

Jakmile se rozhodnete podnikat, je třeba počítat s poměrně dlouhou dobou, než se na vašem bankovním účtu začnou objevovat pravidelné platby. V některých oborech podnikání se lhůta může protáhnut i na déle než jeden rok. Po celou dobu je podnikatel samozřejmě povinen platit pravidelné platby. Například nájemné, platby za energie nebo náklady na zaměstnance. Půjčka v začátcích podnikání by měla pokrýt jak počáteční investice, tak náklady, které budete mít po dlouhé měsíce.

Půjčka 500 000 Kč má dostatečnou výši na to, abyste pokryli první náročné měsíce. Jistě vás potěší, že půjčku pro podnikatele vyřídíte poměrně snadno a je třeba doložit jen nezbytné doklady. Po schválení půjčky se výše úvěru připíše na váš bankovní účet bez zbytečného prodlení, například ještě ten den.

Lze získat půjčku bez registru?

Se záznamem v registru dlužníků je téměř nemožné získat u bankovní společnosti půjčku. Půjčka bez registru je možná u některých nebankovních společností, kde žádosti o půjčku posuzují individuálně.

Poskytovatele půjčky vybírejte pečlivě. Jako první kontrolujte RPSN nabízené půjčky a další podmínky úvěru. Dokumenty by měly být volně dostupné nebo by vám měly být poskytnuty předem k prostudování.

Nebankovní půjčky si podnikatelé mohou sjednat za zvýhodněných podmínek:

  • rychlé vyřízení
  • možnost refinancování
  • možnost vkládat mimořádné splátky zdarma
  • po 6 měsících možnost předčasného splacení zůstatku (zdarma)

Autor: Petr Holub

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688