mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  20.05.2022 05:20:00

Covid-19 - aktuální podmínky cestování do Indonésie (od 18.5.2022 do odvolání)

Covid-19 - aktuální podmínky cestování do Indonésie (od 18.5.2022 do odvolání)

20.05.2022 / 04:02 | Aktualizováno: 20.05.2022 / 05:20

Indonésie dále rozvolňuje pravidla pro vstup do země zahraničním cestovatelům. Pravidla platná od 18.5.2022 najdete v následujícím článku.

Obsah následujícího článku je třeba brát jako orientační. Závazné informace k podmínkám a požadavkům pro vstup do Indonéské republiky může poskytnout výhradně Velvyslanectví Indonéské republiky v Praze. Současně je třeba se řídit požadavky leteckých společností nebo zemí tranzitu. Opatření pro vstup cizinců, jejich pobyt a pohyb po Indonésii se neustále vyvíjejí, před vstupem do země je tedy potřeba sledovat aktuální situaci. Velvyslanectví ČR v Jakartě zveřejňuje pouze informace oficiálně zveřejněné ve věstnících indonéské vlády.


VSTUP NA ÚZEMÍ INDONÉSIE

Od 28.4.2022 mohou občané České republiky opět žádat o vízum po vstupu do země (Visa on Arrival), za účelem turistiky.

O ostatní typy víz musí čeští občané zažádat prostřednictvím sponzora, tj. indonéského občana nebo indonéské společnosti, která zodpovídá za aktivity pozvané osoby po dobu jejího pobytu na území Indonésie, elektronicky na webové stránce Imigračního úřadu Indonéské republiky visa-online.imigrasi.go.id. Platba za víza i samotné schvalování žádosti probíhá online a vízum je zasláno na e-mail žadatele.

Vláda Indonéské republiky si vyhrazuje právo zákazu vstupu občanů zemí s vysokým nárůstem případů COVID-19. Seznam těchto zemí se podle potřeby aktualizuje.

Vstupními místy na území Indonésie, kde je možné žádat o vízum po vstupu na území (Visa on Arrival), jsou:

Letiště: (i) Soekarno Hatta, Banten; (ii) Ngurah Rai, Bali; (iii) Kualanamu, Severní Sumatra; (iv) Juanda, Východní Jáva; (v) Sultan Hasanuddin, Jižní Sulawesi; (vi) Sam Ratulangi, Severní Sulawesi; (vii) Yogyakarta, Zvláštní oblast Yogyakartaa; (viii) Hang Nadim, Riau; (ix) Zainuddin Abdul Majid, Západní Nusa Tenggara

Přístavy: (i) Nongsa Terminal Bahari, Ostrovy Riau; (ii) Batam Centre, Ostrovy Riau; (iii) Sekupang, Ostrovy Riau; (iv) Citra Tri Tunas, Ostrovy Riau; (v) Marina Teluk Senimba, Ostrovy Riau; (vi) Bandar Bentan Telani Lagoi, Ostrovy Riau; (vii) Bandar Seri Udana Lobam, Ostrovy Riau; (viii) Sri Bintan Pura, Ostrovy Riau; (ix) Tanjung Balai Karimun, Ostrovy Riau

Hraniční přechody: (i) Aruk, Západní Kalimantan; (ii) Entikong, Západní Kalimantan; (iii) Mota’ain, Východní Nusa Tenggara; (iv) Tunon Taka, Severní Kalimantan

Vízum po vstupu do země (Visa on Arrival) je platné 30 dní a je možné ho jedenkrát prodloužit o dalších 30 dní na imigračním úřadě v místě pobytu cizince. Toto vízum je nepřenosné. Poplatek za vízum po vstupu do země je 500.000 IDR (indonéských rupií).

Pro vstup do země musí cestovatelé předložit:

a. Cestovní pas s platností min. 6 (šest) měsíců od data vstupu do Indonésie.

b. Zpáteční letenku nebo navazující letenku do jiné země.

c. Cestovní pojištění pokrývající náklady za zdravotní péči, včetně krytí léčebných výloh spojených s Covid-19.

d. Doklad o očkování proti nemoci Covid-19 ukončeném minimálně 14 dní před vstupem do země ve fyzické nebo digitální podobě (s výjimkou dětí do 12 let), resp. lékařské potvrzení, že cestující nemůže ze zdravotních důvodů podstoupit očkování.

Každý cestující musí mít nainstalovanou aplikaci PeduliLindungi s nahranými platnými očkovacími certifikáty.


OČKOVANÉ OSOBY

Plně očkovaná osoba, která dosáhla plné vakcinace minimálně 14 dní před cestou, nemusí absolvovat karanténu. Ostatní osoby musí absolvovat karanténu v trvání 5x24 hodin. Čtvrtý den karantény musí tyto osoby absolvovat další RT-PCR test na své vlastní náklady. Na cizince mladší 18 let se vztahuje délka karantény dle jejich rodičů nebo pečovatelů. Neočkované osoby mohou do Indonésie vstoupit pouze s potvrzením od lékaře potvrzujícím zdravotní důvody, kvůli kterým nemohly být očkovány.

Registrovat se a nahrát certifikát o dokončeném očkování lze na tomto odkazu: https://vaksinln.dto.kemkes.go.id/sign/in


TESTOVANÉ OSOBY

RT-PCR test před vstupem a po vstupu do Indonésie není vyžadován, pokud cestovatel nevykazuje žádné příznaky nemoci Covid-19 a má teplotu pod 37,5 °C. V případě, že je potřeba vykonat RT-PCR test po příjezdu, musí náklady za test nést sám cestovatel. V případě, že cestovatel vykazuje příznaky nemoci Covid-19, musí zůstat v karanténě po dobu 5x24 hodin. Čtvrtý den karantény musí absolvovat další RT-PCR test na své vlastní náklady.


OSOBY S PRODĚLANÝM COVIDEM

Osoby, které nemají ukončené očkování a před vstupem do Indonésie prodělaly onemocnění Covid-19, musí předložit lékařské potvrzení potvrzující, že nemoc prodělaly a již nejsou infekční.


DĚTI

Zahraniční cestující mladší 18 let se mohou řídit ustanoveními karantény uloženým jejich rodičům nebo pečovatelům.


PŘÍJEZDOVÝ FORMULÁŘ

Při vstupu do země musí mít každý cestující nainstalovanou aplikaci PeduliLindungi s nahranými platnými očkovacími certifikáty.


PODMÍNKY NA MÍSTĚ

Při dálkových přesunech v rámci Indonésie nemusí plně očkované osoby absolvovat RT-PCR ani antigenní test. Osoby, které nejsou plně očkované, se musí prokázat negativním RT-PCR test provedeným 3x24 hodin před cestou, resp. negativním antigenním testem provedeným 1x24 hodin před plánovanou cestou. Osoby s komorbiditou musí předložit lékařské potvrzení, že nemohou být očkovány a musí se prokázat negativním RT-PCR test provedeným 3x24 hodin, resp. negativním antigenním testem provedeným 1x24 hodin před plánovanou cestou. Děti do 6 let nemusí být očkovány ani nemusí mít negativní RT-PCR test, resp. antigenní test, avšak musí být doprovázeny osobou, která splňuje výše uvedené podmínky.

Pro cestování v rámci Indonésie musí mít každý cestující nainstalovanou aplikaci PeduliLindungi s nahranými platnými očkovacími certifikáty.

Doporučujeme důkladně si u konkrétního přepravce prověřit podmínky přepravy a vstupu do oblasti, jelikož ty se mohou lišit.

V zemi probíhá i očkování cizinců s přechodným nebo trvalým pobytem na území Indonésie. Získané platné certifikáty o očkování je třeba nahrát do aplikace PeduliLindungi, kterou je třeba využívat i při cestování v rámci země.


UŽITEČNÉ ODKAZY

https://visa-online.imigrasi.go.id/

https://www.pedulilindungi.id/login

https://vaksinln.dto.kemkes.go.id/sign/in

https://www.imigrasi.go.id/id/covid19/


PODMÍNKY NÁVRATU DO ČR

Při návratu ze zahraničí od 9.4.2022 není třeba vyplňovat Příjezdový formulář ani předkládat doklad o bezinfekčnosti.

Nadále se však doporučuje ověřit si podmínky přepravy (včetně doložení bezinfekčnosti, tj. test, očkování, prodělání nemoci) přímo u sjednaného přepravce hromadné dopravy.

Informace k pravidlům návratu do ČR najdete na tomto odkazu: https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/nova_pravidla_navratu_do_cr_od_9_7_2021a.html


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688