Plzeňský kraj (plzensky-kraj.cz)
Z regionů  |  11.05.2022 00:00:00

Spolupráce Plzeňského kraje s významnými zaměstnavateli přispívá k prosperitě regionu

11. května 2022 15:37, Ing. Helena Frintová

Diskuze nad iniciativou vedoucí k propojení absolventů technických oborů v?regionu s?ambicemi dalšího růstu a budoucími investicemi skupiny Wabtec patřila k hlavním zájmům hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka při jeho středeční návštěvě společnosti FAIVELEY TRANSPORT CZECH. U tohoto významného regionálního zaměstnavatele si prohlédl výrobu, která odpovídá nejmodernějším výrobním standardům. Jednal i s prezidentem společnosti Wabtec Transit Lilianem Leroux.

V Plzeňském kraji zaměstnává Wabtec téměř 1 000 zaměstnanců ve dvou závodech v Plzni a Nýřanech. Odtud jsou dodávány jejich výrobky společnosti do celého světa včetně plzeňského regionu. Využity jsou v prostředcích městské hromadné dopravy a v regionálních vlacích, které jsou osazené Wabtec klimatizacemi, pantografy (mechanická zařízení, která umožňují výsuvný pohyb a několikanásobné zvětšení své délky v jednom směru) a dalšími elektromechanickými výrobky.

„Je to jedna z mála firem, která není napojena na automotive segment, a proto je pro nás významným hráčem do budoucna. Věnuje se věcem, jako je čistá mobilita, tzn. elektrické autobusy, trolejbusy, vlaky - tedy moderním dopravním prostředkům budoucnosti. Proto bude tato firma v následujících letech patřit k významným zaměstnavatelům a hráčům na poli zaměstnanosti Plzeňského kraje,“ komentoval návštěvu společnosti Wabtec hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták a dodal: „S prezidentem společnosti Lilianem Leroux jsme hovořili i možnostech spolupráce zaměřené na Ivano – Frankivskou oblast na Ukrajině, ať už dodavatelsky anebo v oblasti lidských zdrojů. Tématem byla i podpora kraje směrem k technickému vzdělávání tak, aby měly zdejší firmy možnost využít technicky vzdělaných absolventů pro svůj další vývoj a růst.“

Skupina Wabtec, do které patří i FAIVELEY TRANSPORT CZECH, je předním světovým výrobcem systémů a digitálních řešení pro nákladní a osobní železniční přepravu. Wabtec čerpá z více než 150 let historie zkušeností a udává směr v oblasti dopravy na všech kontinentech, např. se svým vysokorychlostním pantografem drží od roku 2007 světový rekord 574,8 km/h, kterého dosáhl vlak TGV ve Francii.


Galerie

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688