mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  11.05.2022 00:00:00

ZÚ Záhřeb se zástupci cestovního ruchu v rámci příprav na letní turistickou sezónu 2022

11.05.2022 / 14:29 | Aktualizováno: 11.05.2022 / 14:44

Dne 11. května 2022 uspořádalo velvyslanectví České republiky v Záhřebu videokonferenci se zástupci cestovních kanceláří a podnikatelů v oblasti cestovního ruchu s cílem se vzájemně informovat a připravit na nadcházející letní turistickou sezónu.

Velvyslanec České republiky v Chorvatsku Milan Hovorka v úvodu představitele cestovních kanceláří ujistil, že jím řízený úřad udělá maximum pro poskytnutí účinné asistence nejen jejich klientům, ale i všem občanům České republiky, kteří se vydají do oblíbené turistické destinace.

"Očekáváme sezónu, která by se mohla blížit rekordní úrovni z hlediska počtu českých turistů v roce 2019, možná ji i překonat. Pozitivem je, že do sezóny vstoupíme bez restriktivních opatření omezujících či upravujících vstup do Chorvatska nad rámec běžných podmínek z důvodu koronavirové pandemie. Výzvou jsou ekonomické dopady ruské agrese na Ukrajinu, které výrazně ovlivňují cenovou hladinu. Pokud jde o vstup Chorvatska do Schengenu, věříme, že politické rozhodnutí, když technicky je země připravena, bude přijato co nejdříve," řekl při této příležitosti velvyslanec.

V dalším průběhu vedoucí konzulárního oddělení Tomáš Stolina informoval prostřednictvím prezentace, na kterou je odkaz uveden níže, o aktuálních přípravách Chorvatska na letní turistickou sezónu. Zároveň detailně informoval o možnostech poskytování konzulární asistence.

Kromě konzulárního úseku velvyslanectví v Záhřebu se během turistické sezóny počítá i s otevřením konzulárních jednatelství ve Splitu (15.6. – 15.9. 2022) a Rijece (1.7. – 31.8. 2022). K dispozici budou rovněž osvědčené tzv. letní hlídky Policie ČR, které budou v době od 1.7. do 31.8.2022 společně se svými chorvatskými kolegy v okolí Omiše a Šibeniku zajišťovat bezproblémový průběh letní sezóny.

T. Stolina zmínil nejčastěji řešené potíže, do kterých se čeští občané v průběhu letní turistické sezóny dostávají, a naznačil možnosti, jak přispět k jejich prevenci.

K turistické sezóně se vyjádřil i zástupce Policejního prezidia ČR kpt. Ondřej Kozel, který informoval o dobré zkušenosti chorvatských kolegů s českými turisty. “Čeští turisté jsou vnímáni chorvatskými kolegy velmi pozitivně a během turistické sezóny nepůsobí větší problémy. Opakují se nicméně případy, kdy čeští občané přecení své síly a vyrazí bez předchozí zk

Zkušeností a řádné přípravy na náročné výlety do přírody či na moře. K jejích záchraně je následně nezbytné organizovat náročné záchranné či pátrací akce“, řekl O. Kozel.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688