Vít Endler (finGOOD)
Okénko pro podnikatele  |  06.05.2022 10:13:30

Jak získat peníze na developerský projekt bez banky?

Investiční crowdfunding je způsob financování, kdy se na požadovanou částku skládají tisíce drobných individuálních investorů. Tento typ získávání peněz v posledních letech nabírá na obrovské popularitě. Velký zájem je především mezi stavitelský mi a developerskými projekty.

Výhodou investičního crowdfundingu je především rychlost získání peněz. Ve Fingoodu, jakožto předním hráči na tomto trhu, jsme schopni peníze na projekty získat v řádech týdnů. Naše společnost se specializuje na malý a střední development. Stavební a developerské společnosti se na nás obracejí zejména v první fázi projektů, kdy je rozhodující rychlost.

U mnoha projektů pak probíhá velmi podobný scénář. Po úspěšné první fázi, financuje většina společností další fázi u bankovního subjektu.  

Flexibilní přístup a rychlost

Obrovskou výhodou crowdfundingu na Fingood.cz je, že dokážeme ke každému klientovi přistupovat osobně a flexibilně. Často se stává, že za námi přijdou klienti, kteří v bankách nezapadali do příslušných tabulek. My jsme s naším vlastním risk managementem schopni posoudit projekt s individuálním přístupem. 

Právě v tomto ohledu praktikuje crowdfunding oproti bankám mnohem modernější přístup. Po prvotním kontaktu s firmou následuje risk analýza a po ní Fingood nabídne projekt svým 5500 individuálním investorům.  

Developerské projekty jsou mezi našimi investory velmi oblíbené. Často se nám stane, že jsou projekty v řádech milionů odfinancovány během hodiny. Nedávno jsme financovali projekt výstavby rodinných domů, kdy investoři do 30 minut zafinancovali 10 milionů korun.

Marketingová podpora

Silná investorská základna dává developerským projektům také velký prostor pro marketing. Firmy svým projektem oslovují tisíce potenciálních klientů. Pravidelně se stává, že naši investoři se změní v klienty zafinancovaného projektu.

Investoři jsou navíc informováni o průběhu celé stavby, takže prostor pro marketing se ještě prohlubuje.  

Bankovní soupeř

Investiční crowdfunding je jasným konkurentem stereotypnímu bankovnímu financování.  Klady tohoto typu získávání peněz jsou neoddiskutovatelné. Bankám tak vyrostl přímý rival, který je předčí zejména v rychlosti a komplexním, ale osobním přístupu. Není divu, že se k tomuto typu financování uchyluje stále více společností.  

Vít Endler

Generální ředitel a podílník investiční crowdfundingové platformy finGOOD. V minulosti působil jako generální ředitel společnosti NetRetail Holding, mateřské společnosti Mall.cz. Nyní se kromě finGOODu věnuje konzultační činnosti, startupu Virtooal.com, kde je hands-on investorem, a svému investičními portfoliu složenému z nemovitostí, kryptoměn a akcií.




FinGOOD.cz

Je investiční crowdfundingová platforma, která umožňuje individuálním investorům investovat do prověřených českých společností s historií. Podnikatelům přináší možnost získat flexibilní zdroj financování pro rozvoj svého podnikání. Investice probíhají formou P2B crowdfundingu. Svým investorům nejčastěji nabízí zhodnocení 7 - 10 % p.a.. Investice jsou navíc zajištěny zástavou movitého nebo nemovitého majetku.

Více na www.fingood.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

Ne 22:37  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688