Patria (Patria Finance)
Investice  |  03.05.2022 12:38:47

Strachu z medvěda je už na trhu moc a zotavení se blíží, tvrdí v JPMorgan

Negativní sentiment na americkém akciovém trhy je už tak hluboký, že zotavení nemusí být daleko, uvedli v komentáři pro klienty analytici JPMorgan Chase. Poukázali přitom na pozorně sledovaný průzkum Americké asociace individuálních investorů, který signalizuje největší medvědí smýšlení na akciích od března 2009. Tehdy se index S&P 500 ocitl na největším dnu od globální finanční krize, aby nakonec rok zakončil s přírůstkem o 23 procent.

Sentiment investorů je extrémně slabý,” napsali analytici JPMorgan. “Ve spojení se slabým nabíráním investičních pozic a výsledky za první čtvrtletí, které byly lepší, než se čekalo, by to trhu mělo umožnit se zotavit.”

Průzkum AAII: medvědí sentiment vystoupal na nejvyšší hodnoty od roku 2009:

13

Postoj expertů JPMorgan kontrastuje s jinými názory na Wall Street, které se na akcie dívají pesimističtěji. Na příklad Michael Wilson z Morgan Stanley varoval, že S&P 500 klesne v krátkém horizontu na minimálně 3800 bodů a spadnout by mohl až na 3460 bodů. To by byl pokles o 16 procent z pondělního závěru.

S tím nesouhlasí tým JPMorgan. Podle něj se obavy investorů dostaly moc daleko. Expanze americké ekonomiky “je narušená, ale nikoli zhacená”, a globální hospodářský růst v druhém pololetí oživí.

“Obavy ohledně vyhlídek čínského růstu, negativní pohled na sezónu zveřejňování výsledků za první kvartál, obavy z vyšších dluhopisových výnosů a další utahování finančních podmínek z titulu silnějšího dolaru, to vše zhatilo sentiment investorů do akcií a dluhu,” napsali analytici. “Podle nás jsou tyto obavy přehnané.”

Pro sektor energetikybanka doporučení “nadvažovat”. Váha tohoto sektoru představuje jenom 4 procenta indexu S&P 500 a podle analytiků je energetický sektor podvlastněný. Je to prý také nejlevnější sektor podle “všech valuačních metrik”.

Energetické akcie diskontují ceny ropy v dlouhém horizontu silně pod spotovou cenou kolem 100 dolarů za barel,” napsal tým Marka Kolanovice. “Předpokládáme, že dipy bude kupovat rozšiřující se investorská základna a energetické společnosti budou vylepšovat zpětné odkupy akcií.

Rizika pro vyhlídky inflace v roce 2023 nicméně JPMorgan vnímá jako zvýšená vzhledem k tomu, že americké náklady na zaměstnanost v prvním čtvrtletí historicky stouply.

Zdroj: Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 18:24  USDJPY na nových 34letých maximech 📈 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)
Pá 16:44  Týden na akciových trzích: v Praze podividendový propad, ostatní trhy rostly -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688