Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Akcie v ČR  |  03.05.2022 13:26:45

Softwarový dům eMan zvýšil meziroční obrat o 28 procent, a dosáhl tak nejlepších výsledků v historii. Pro rok 2022 plánuje zvýšit výnosy na 260 milionů korun.

Společnost eMan v příštích měsících plánuje navázat na úspěchy předešlého roku a chystá své tržby nadále zvyšovat. Z loňských 224 milionů na 260 milionů korun za rok 2022. Velkým milníkem společnosti se v minulém roce stalo i založení investičního fondu eMan Innovations.

 

Mezi nové klienty patří třeba Bentley nebo Home Credit

Mezi úspěšně realizované projekty patří mobilní bankovnictví pro ČSOB, nebo investiční aplikace pro společnost Patria Finance. Pro státní podnik CENDIS zase společnost vyvíjí Systém elektronické dálniční známky a Systém jednotného tarifu. Společnost navázala spolupráci s řadou nových zákazníků jak z Česka, tak ze zahraničí .

„Jsme moc rádi, že jsme v minulém roce zahájili spolupráci s řadou prestižních značek z automobilového průmyslu, jako Bentley a Porsche. Soustředíme se proto také na to, abychom byli vždy o krok napřed, a bedlivě sledujeme vývoj platforem, které v sobě skrývají obrovský potenciál. Mezi naše nové klienty se v roce 2021 zařadily další značky jako Footshop či Home Credit,“ dodává Michal Košek, CEO společnosti eMan.

eMan investuje do vlastní NFT hry

Témata rezonující společností jako je umělá inteligence, internet věcí (IoT) nebo třeba kyberbezpečnost, v sobě skrývají potenciál, který se společnost eMan rozhodla se svými partnery maximálně využít. Své místo má v digitální budoucnosti i blockchain, i proto se eMan rozhodl přijít s vlastní NFT hrou.

„V eManu se snažíme dívat do budoucnosti, a podle toho přizpůsobovat naše kroky. Proto jsme založili dceřinou společnost Legend has it, která rozvíjí své oborové know-how při vývoji NFT hry s názvem Alteration. Navzdory těžkým dobám mohu s radostí konstatovat, že se naší firmě i v loňském roce velice dařilo. Rád bych tak poděkoval našim zaměstnancům, zákazníkům, partnerům a akcionářům za podporu a důvěru,“ komentuje výsledky roku 2021 Jiří Horyna, předseda představenstva společnosti eMan.

Úspěchy minulého roku potvrdil audit

Nové aktivity a úspěchy napříč obory se pozitivně reflektovaly i na hospodářských výsledcích pražského softwarového domu. Auditované hospodářské výsledky potvrdily meziroční nárůst obratu o 28 procent na 224 milionů korun, EBIDTA 22,8 milionů a její marže 10,18 procent. Letos eMan plánuje obrat zvýšit na 260 milionů.


 Zdroj: eMan


Společnost eMan je předním českým dodavatelem softwaru. Specializuje se na vývoj mobilních a webových aplikací a související služby, jako jsou UI/UX design, podpora a servis, outsourcing IT specialistů a poskytování konzultací. Zaměřuje se především na klienty z automobilového průmyslu, energetiky, bankovnictví, pojišťovnictví, průmyslu a služeb. Kvalitu námi vyvinutých řešení potvrzují desítky získaných ocenění. eMan působí v České republice a ve Spojených státech amerických. Od roku 2020 jsou akcie společnosti volně obchodovány na trhu PX Start na Burze cenných papírů Praha na burze RM-Systém, kterou provozuje Fio banka.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688