Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Auto Moto  |  02.05.2022 08:10:56

Praha 5 znovu volá po koordinátorovi dopravních staveb. Oprava Barrandovského mostu ji fatálně zasáhne


Oprava jedné z nejdůležitějších dopravních tepen v metropoli zásadně omezí dopravu páté městské části především v lokalitě Smíchova a jeho širšího okolí. Vedení Prahy 5 tak znovu upozorňuje na nedostatečnou komunikaci hlavního města s městskými částmi, kterých se rozsáhlé dopravní stavby bezprostředně dotýkají.

„Vše se dá zvládnout tak, aby dopady na běžný život Pražanů byly v rámci možností co nejmenší. Nikdo nezpochybňuje nutnost prováděných oprav včetně rekonstrukce Barrandovského mostu. Ale zásadně postrádáme dlouhodobější komunikaci, a hlavně koordinaci s dotčenými městskými částmi. Nakreslit u kancelářského stolu sérii oprav umí každý, ale domyslet veškeré dopady už tak snadné není. Stejně jako kolegové z dalších městských částí jen říkáme, že „víc očí, víc vidí“. Ale říkáme to léta marně,“ vysvětluje postoj Prahy 5 starostka Renáta Zajíčková (ODS).

Naráží tak mimo jiné i na opravu kolejového svršku křižovatek na Andělu, která probíhala od konce března celý měsíc. Běžně jsou přitom takto rozsáhlé zásahy do dopravní infrastruktury plánované na období letních prázdnin. Mimo to začaly i přípravné a doprovodné práce na vratné rampě u Lihovaru či úprava sjezdu k Modřanské ulici, které samy o sobě výrazně komplikují dopravu na území celé městské části. Teď se k tomu přidá i omezení provozu na Barrandovském mostě. K tomu ještě nezřídka probíhají opravy či rekonstrukce v ulicích objízdných tras, jako je tomu například v ulici Kováků.

„Několik let voláme po zřízení funkce koordinátora dopravních staveb, který by měl jediný, ale zásadní úkol. Plánovat veškeré dopravní stavby a úpravy tak, aby se v maximální možné míře udržela alespoň nějaká únosná průjezdnost Prahy. Člověk, který by byl spojkou mezi hlavním městem, městskými částmi a dalšími společnostmi jako jsou TSK, PVK a Dopravní podnik HMP. Jednu takovou funkci by magistrát určitě ještě zvládnul „uživit“ a na rozdíl od řady jiných by se to i vyplatilo,“ doplňuje zastupitel MČ Praha 5 a předseda výboru dopravy Jan Panenka (ODS).

Zástupci páté městské části doufají, že alespoň samotnou rekonstrukci Barrandovského mostu dokázalo vedení Prahy společně s Technickou správou komunikací technicky připravit tak, aby nedošlo k prodloužení plánovaného termínu ukončení oprav. Ty by měly trvat přesně 110 dní. 



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688