Zdraví  |  01.05.2022 11:09:19

Láska je jediné řešení

V létě 2021 byla publikována nová kniha Supreme Master Ching Hai, Nejvyšší Mistryně Ching Hai, plně osvícené Mistryně, umělkyně, humanitární pracovnice, autorky knih, žijící nyní v ústraní.

Knihu jsem četla už jako e-knihu - ke stažení je celá kniha v překladech do několika jazyků na stránkách The Supreme Master Ching Hai International Association Publication - tady. Čeština zatím chybí.

Do rukou se mi jako vázaná malá kniha formátu A5 dostala 2. dubna 2022, ne náhodou, protože nic v našem životě se neděje náhodou. Měla jsem a mám velkou radost, že kniha doputovala ke mně, že nemám "jen" vytištěný výtisk e-booku z internetu, ale krásnou brožovanou knihu. Jen se jí dotknu, mám pocit, že je v ní ukryta pozitivní energie.

A kniha opravdu je plná pozitivní energie. Love I The Only Solution, tak zní její anglický název, je kniha o tom, jak "jednoduše" by se daly vyřešit všechny problémy lidstva - války, ekonomické problémy, nedostatek jídla, vody, vykořisťování, environmenální problémy celé naší krásné Země. Řešení je opravdu jednoduché, ale je tak jednoduché? Je jím láska, bezpodmínečná láska ke všemu a ke všem. Láska k lidem, zvířatům, Zemi ... prostě ke všem, s jejich krásou, ale jejich chybami, nedokonalostmi ...

Mohli bychom jít a zabíjet lidi, kdybychom všechny, ano opravdu všechny milovali? I ty, kteří se nám z jakéholikov důvodu "nelíbí"?

Mohli bychom jít a dát si k jídlu nějaké to zvíře, nebo ho zavřít do "koncentračních táborů" zvaných eufemisticky velkochovy?

Mohli bychom jen tak zabíjet zvířata, protože se nám líbí jejich kly, kůže nebo cokoliv jiného?

Mohli bychom bezmyšlenkovitě do vody vylévat vše, co nás napadne, do lesa odhazovat kde co a dělat z planety takové velké smetiště, že už někde nemůže naše Země ani dýchat?

  

Předmluva ke knize Love Is The Only Solution od Supreme Master Ching Hai zní takto:

"Láska je ta největší věc v životě a největší věc v celém vesmíru. Ale většina lidí v dnešní době má nedostatek lásky. Lidstvo musí projevovat více lásky než dříve. Musíme milovat i své nepřátele, své bližní, zvířata a prostředí kolem nás, pak můžeme překonat krize a mít klidný život. Láska musí být projevena navenek. O lásce se nedá mluvit, ale musí se projevit akcí. To znamená být veganem, konat dobro a chránit životní prostředí."

"Potřebuji ukázat lásku, jen o 1% více lásky pro svět, lásku k vašim dětem, lásku ke všem druhům. Dost na to, abychom obětovali naši chuť na maso zvířat a související nemilosrdné produkty. Musíme projevovat lásku ve větším rozsahu, nejen romantickou lásku ke členům naší rodiny – tu bychom měli zachovat, protože každý druh lásky je posvátný. Každý druh lásky bude vyzařovat krásnou pozitivní energii, která nás ochrání, a ochrání naše blízké a něco kolem nás. Pokud tedy každý z nás věnuje více lásky do okolí, rozšíří ji víc, o kousek dál než je jeho rodina, dost lásky, pak to nahradí 100% sílu lásky potřebnou k rozpuštění největších hrozeb pro naše přežití." 

Pavla Hřebíčková (vegan)

Pavla je dlouholetá etická veganka. Nekonzumuje žádné živočišné produkty a zvířata nevyužívá ani k jiným účelům (oblečení, obuv, testování léků na zvířatech, drogerie, kosmetika …).

Snaží se o život ve smyslu ahimsa (nenásilí) – nikomu neubližovat, tedy ani lidem, ani zvířatům. Zvířata považuje za své bližní, ne „výrobky“ na talíři nebo v šatníku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Zdraví:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Út 10:09  OCT: nový pohled do oka přinesl revoluci v diagnostice OCP (Oční centrum Praha)
20.04.2024  V Česku ani v EU jako celku nedošlo za únor 2024 k nadúmrtí Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
15.04.2024  Podmořský svět, který léčí Redakce (Bydlet.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688