Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  19.04.2022 00:00:00

V asistenčních centrech ve Středočeském kraji bylo za Velikonoce odbaveno 231 osob. Od začátku fungování více než 23 tisíc

V rámci Krajských asistenčních center bylo od začátku fungování odbaveno již více než 23 tisíc osob. Za velikonoční svátky v období od pátku do pondělí prošlo centry v Mladé Boleslavi, Kutné Hoře a Příbrami celkem 231 osob. Ubytování bylo zajištěno pro 101 uprchlíků. S ohledem na nadále snižující se vytížení krajských center bude v následujícím období nutné vyhodnotit efektivitu jednotlivých provozů, shodl se na svém dnešním zasedání Krizový štáb Středočeského kraje.

Počet osob s uděleným pobytovým oprávněním v souvislosti s válkou na Ukrajině dosáhl k dnešnímu dni ve Středočeském kraji již počtu 43 291. V rámci krajských asistenčních center je nadále možné pozorovat menší počet odbavovaných uprchlíků. „Během Velikonoc jsme ve zkrácené provozní době našich center, která každý den fungovala do 15 hodin, odbavili přes 230 osob. Od dnešního dne se provozní doba vrací do původního rozpětí, a to od 7 do 21. Dlouhodobě je však možné pozorovat snižující se počty odbavovaných, proto v následujícím období bude nutné vyhodnotit, zda je efektivní i nadále zachovat všechna tři centra ve stávajícím provozu,“ uvedla po jednání krajského krizového štábu hejtmanka Pecková.

Středočeský kraj intenzivně pracuje na tom, aby ubytování bylo pro ukrajinské uprchlíky v případě potřeby zajištěno, a to výhradně ve standardních ubytovacích zařízení. Přes Krajská asistenční centra bylo dosud ubytování poskytnuto celkem 3 779 uprchlíkům. Ubytování v podobě stanů či tělocvičen je považována za tu nejzazší variantu, kterou kraj dosud nemusel využít. Počty volných kapacit se v čase neustále mění, přičemž kraj průběžně disponuje také v návaznosti na uzavírání smluv s komerčními ubytovateli desítkami disponibilních míst. Dostupné kapacity jsou průběžně obsazovány a neustále přirozeně připravovány nové. „Dosud rozjednaly krajské týmy přes dvě stovky smluv s komerčními ubytovateli, z nichž vyšší desítky byly také finálně uzavřeny. Stejným způsobem začaly naše týmy v minulém týdnu připravovat smlouvy s obcemi, které uprchlíkům nabídly ubytovaní v rámci svých obecních zařízení,“ doplňuje hejtmanka Pecková.

Nadále platí, že v případě podezření na nedostatečné podmínky v některém z nabízených ubytovacích zařízení či pochybnosti v rámci uzavíraných smluv, provede pověřený tým složený ze zástupců hygieny, hasičů či policie, kontrolu tak, aby nedocházelo k jakýmkoli pochybením ze strany smluvních zařízení.

Společné KACPU Středočeského kraje a hlavního města Prahy, které se od minulého týdne nachází v areálu bývalé Komerční banky ve Vysočanech, od počátku fungování odbavilo již 73 695 osob. Za velikonoční pondělí centrem prošlo 285 uprchlíků, z toho bylo zajištěno ubytování pro 49 osob.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688