Export (export.cz)
Cestování  |  13.04.2022 15:19:03

V Malajsii roste hlad po cestování, využít toho mohou i Češi

Malajsii roste hlad po cestování, využít toho mohou i Češi

Malajsie zrušila koronavirová omezení pro cesty do země, včetně dlouhé karantény, která turisty odrazovala. Roste také hlad Malajsijců cestovat do zahraničí. Z tohoto momentu může těžit i Česko, o čemž se v dubnu na místě přesvědčili zástupci agentury CzechTourism.

Turistika byla vždy tahounem malajsijské ekonomiky. Foto Shutterstock

Malajsie v předpandemických dobách patřila k nejvýznamnějším zdrojovým trhům v jihovýchodní Asii. I přes absenci přímého leteckého spojení využilo let do Prahy téměř 9 tisíc pasažérů, přičemž 52 % z nich byli Malajsijci (tedy téměř 5 tisíc cestujících). Úkolem mise CzechTourism tak bylo zmapovat možnosti obnovení turistiky.

CzechTourism byl zastoupen ředitelem zahraniční kanceláře v Pekingu, p. Lukášem Pokorným, který zajišťuje i podporu cestovního ruchu v jihovýchodní Asii. Hlavním bodem návštěvy CzechTourismu v Malajsii byla účast na veletrhu cestovního ruchu MATTA 2022, který uvedl během zahajovacího ceremoniálu premiér malajsijského státu Sarawak YAB Datuk Patinggi Tan Sri (Dr) Abang Haji Abdul Rahman Zohari bin Tun Datuk Abang Haji Openg. Přítomní zástupci Velvyslanectví České republiky v Kuala Lumpur a CzechTourismu následně využili této akce k celé řadě setkání cestovními kancelářemi.

Setkání s úředníky i podnikateli

Během návštěvy proběhly četné bilaterální schůzky se zástupci jak státní, tak podnikatelské sféry. Šlo například o setkání se zástupci MITA (Malaysian Inbound Toursim Association) nebo MATTA (Malaysian Association of Tour and Travel Agents).  Kromě zástupců podnikatelské sféry navštívil CzechTourism také hlavní agenturu Malajsie na podporu cestovního ruchu – Tourism Malaysia –během níž byl oceněn zájem Česka na obnově cestovního ruchu a připravenost podílet se na společných akcích s Velvyslanectvím ČR i CzechTourismem. Zazněly také konkrétní návrhy, které mohou mít pozitivní vliv na oboustrannou turistickou výměnu, ale také na budoucí vztahy s tímto úřadem.

Také Velvyslanectví ČR v Kuala Lumpur se zaměřuje na obnovu a revitalizaci cestovního ruchu v postpandemickém období. Nabízí se možnosti využít současného momentu uvolnění překážek a navázat kontakty mezi českými subjekty cestovního ruchu a malajsijskými cestovními kancelářemi, které nabízejí balíčky do Evropy. V současnosti probíhá ve spolupráci s VisitCzechRepublic (tedy CzechTourismem) incomingová kampaň na facebookovém profilu ambasády. V plánu je rovněž seminář na konektivitu a jiné akce. Současný potenciál v turistice není zcela využit.

Milan Dostál, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Kuala Lumpur


Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688